ΤΟΠΙΚΑ

Μεθύσι μαθητή μέχρι λιποθυμίας σε σχολείο της Μαγνησίας

μεθύσι-μαθητή-μέχρι-λιποθυμίας-σε-σχο-594559

Λιπόθυμος οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας του χωριού και από εκεί στο Νοσοκομείο – Το γλέντι με καθυστέρηση για την Τσικνοπέμπτη βγήκε ξινό…

Πρωτοφανές περιστατικό με μαθητή Γυμνασίου στη Μαγνησία, που όχι μόνο κατανάλωσε αλκοόλ μέσα σε σχολείο, αλλά μέθυσε σε σημείο λιποθυμίας! Το γλέντι με καθυστέρηση για την Τσικνοπέμπτη, που πραγματοποιήθηκε προχθές σε Γυμνάσιο του Πηλίου, βγήκε ξινό σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς…

Στο συγκεκριμένο σχολείο το καθιερωμένο σχολικό γλέντι για την Τσικνοπέμπτη έγινε καθυστερημένα λόγω καιρού. Η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από την τελευταία χιονόπτωση και το σχολείο είχε παραμείνει κλειστό, με αποτέλεσμα να μην αρκεί ο χρόνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Αποφασίστηκε λοιπόν η μετάθεση της γιορτής… Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια, φέρνοντας ψησταριές, αγοράζοντας σουβλάκια και αναψυκτικά για όλα τα παιδιά.

Αγνωστο πώς, μαθητής φαίνεται ότι κατάφερε να περάσει στα κρυφά κάτω από τη μύτη γονέων και εκπαιδευτικών αλκοόλ. Την ώρα που το κέφι απογειωνόταν με τους μαθητές να τραγουδούν και να χορεύουν, κάποιος άλλος μαθητής φέρεται να τα… έτσουζε. Δεν έχει καταστεί σαφές πόση ποσότητα αλκοόλ και τις είδους ποτό κατανάλωσε ο μαθητής, ούτε αν τα «έπινε» στα κρυφά με άλλους συμμαθητές του. Εγκυρες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο μαθητής έφθασε στο σημείο να λιποθυμήσει μέσα στο σχολείο.

Επικράτησε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση. Εκπαιδευτικοί σοκαρισμένοι από το συμβάν φρόντισαν να μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και να ενημερώσουν τους γονείς. Επί τόπου μάλιστα κλήθηκε και η Αστυνομία. Στον μαθητή παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για να συνέλθει από την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Για το συμβάν έγινε σούσουρο στην πλατεία του χωριού, όπου χθες ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για το περιστατικό που σημειώθηκε και μάλιστα στον προστατευμένο χώρο του σχολείου.

Από το σχολείο τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο αντιμετωπίζεται ενδοσχολικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου