ΤΟΠΙΚΑ

Γιόρτασαν τα Θεοφάνεια οι παλαιοημερολογίτες

γιόρτασαν-τα-θεοφάνεια-οι-παλαιοημερ-594230

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια από τους παλαιοημερολογίτες, κατά το πατροπαράδοτο εορτολόγιο.

Την περασμένη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο. Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, με την παρουσία δεκάδων πιστών.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός, κατευθύνθηκαν με πομπή προς το λιμάνι μπροστά από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ το μήνυμα των Θεοφανείων απηύθυνε στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος.

Κατά την πομπή προς το λιμάνι, νέοι προπορευόταν κρατώντας λάβαρα, εξαπτέρυγα, και την εικόνα των Θεοφανίων. Οι ιεροψάλτες Γεώργιος Πλιατσίδης και Γεώργιος Κροτόπουλος συνόδευσαν την ιερά πομπή, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές.

Κατά την ώρα της τελετής του Καθαγιασμού των Υδάτων του λιμανιού, δύο νέοι, οι Αντώνιος Ζιώγας και Κωνσταντίνος Καρπουζάς, αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα νερά του Παγασητικού για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού. Τελικώς τον σταυρό ανέσυρε ο Κωνσταντίνος Καρπουζάς, ο οποίος έλαβε από τον Σεβασμιώτατο έναν σταυρό προς ευλογία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου