ΤΟΠΙΚΑ

Δενδροφύτευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λεχωνίων

δενδροφύτευση-στο-1ο-δημοτικό-σχολείο-594220

Μαθητές φύτεψαν 50 δέντρα με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου

Δενδροφύτευση συνολικά 50 δένδρων στον περιβάλλοντα χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας Ανω Λεχωνίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του προγράμματος «Κοινωνικού Σχολείου», όπου προτείνεται η συμμετοχή των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων τοπικών φορέων σε δράσεις με σκοπό αφενός μεν την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή του πρασίνου στην ποιότητα της ζωής μας, και αφετέρου στον καλλωπισμό και την αναβάθμιση του χώρου του σχολείου.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και διά του δασοπόνου και αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κωνσταντίνου Καλιμόπουλου έγινε σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο Λάρισας για την δωρεά παροχή πενήντα δένδρων.

Στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Βόλου με σχετικό αίτημα στην Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Μήνα Καλογήρου για τη διάθεση ειδικευμένου προσωπικού για την υλοποίηση των εργασιών της δενδροφύτευσης. Η ανταπόκριση του Δήμου Βόλου ήταν άμεση και χθες με την συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε η φύτευση των πενήντα δένδρων στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου