ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το σκέφτεται…
Το σκέφτεται και το ξανασκέφτεται ο Δήμαρχος Βόλου, σε μία προσπάθεια να βάλει μία καλύτερη τάξη στα οικονομικά του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα πολλοί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου μία από τις προτάσεις που εξετάζουν και που ενδεχομένως να υιοθετηθεί από τις αρχές του έτους από τη Δημοτική Αρχή είναι η Αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών. Σε μία τέτοια περίπτωση ωστόσο ο πονοκέφαλος του Δημάρχου είναι ποιος θα είναι Αντιδήμαρχος…
Η υιοθέτηση πάντως της νέας Αντιδημαρχίας είναι βέβαιο ότι θα συρρικνώσει το εύρος των αρμοδιοτήτων του «στρατηγού».
Α.Τ.

Το χρέος
…Πάντως στο Δήμο Βόλου αυτή την περίοδο έχουν το άγχος του χρέους, που θέλουν να το δουν σε επίπεδα μικρότερα του 2007, διαψεύδοντας έτσι εμμέσως και τον πρώην στενό συνεργάτη του Δημάρχου Νίκο Παπασμύρη, που είχε μιλήσει για εκτίναξή του δημοτικού χρέους στο ποσό των 10.000.000 ευρώ. Στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου λένε ότι θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα, που ήταν 3.800.000 ευρώ έναντι χρέους 5.600.000 που ήταν την 1.1.2007, όταν ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή…
Α.Τ.

Καυτή
πατάτα
…Καυτή πατάτα πήρε στα χέρια του ο Μιλτ. Ζιάκας μετά τον πρόσφατο ορισμό του ως προέδρου της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου. Μέσα στις προτεραιότητες του, εκτός από την Αργώ, το θέμα της σύμβασης του ΞΕΝΙΑ Βόλου και η συνεχώς μειούμενη συμμετοχή του Δήμου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΞΕΝΙΑ Πορταριάς, μετά την είσοδο Καλλίγερου και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις που κάνει ο τελευταίος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας…
Α.Τ

«Τιμωρία»
του ΟΤΕ
Πολλά παράπονα εκφράζουν συνδρομητές τηλεφωνίας και Ίντερνετ, που για τους δικούς τους ο καθένας λόγους αποφασίζουν να αλλάξουν τηλεφωνικό πάροχο, επιλέγοντας κάποιο εναλλακτικό δίκτυο (Forthnet, Tellas κ.α) και οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, «τιμωρούνται» με τη μη αναγραφή του ονόματός τους στις καταστάσεις του τηλεφωνικού καταλόγου του ΟΤΕ.
Α.Τ.

Μουρμουρητά…
…Μουρμουρητά ακούγονται για τις τελικές προτάσεις που περιλαμβάνονται στη Μελέτη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου, με πιο βασική από αυτές ότι οι προτάσεις που υιοθετούνται δεν συνιστούν, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, μία καινοτόμο και πρωτοποριακή ματιά, πέρα από τα ειωθότα και πέρα από τα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς από διάφορους φορείς της περιοχής μας.
Α.Τ.

Επέλαση
Επέλαση στα υπουργεία υπόσχεται… ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.
Ο κ. Σούρλας έχει σκοπό να επισκεφτεί όλα τα υπουργεία στα οποία υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν στη Μαγνησία.
Μετά το Υπουργείο Μεταφορών και τις δεσμεύσεις που πήρε, σειρά έχει τώρα το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου επίσης πιέζει, προκειμένου να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Έστω και με πίεση… αρκεί να έρχονται ευχάριστα νέα για το Νομό.
Β.Κ

Συνεστίαση
Συνεστίαση προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.
Ετσι για την καλή χρονιά και προκειμένου το “ποδαρικό” και των δημοσκοπήσεων να είναι καλό, η Νομαρχιακή προετοιμάζεται από τώρα για την εκδήλωση. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι για ομιλητές μόνο δύο κορυφαίοι παίζουν. Γιάννης Ραγκούσης ή Γιώργος Παπακωνσταντίνου… για να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Νεότερα σύντομα.
Β.Κ

Δύο στα δύο…
Η ανακοίνωση για το τραμ στο Βόλο με το Υπουργείο Μεταφορών να χρηματοδοτεί με 300.000 ευρώ την προμελέτη, εάν μη τι άλλο είναι μία πολύ θετική εξέλιξη.
“Δύο στα δύο” για τον κ. Χατζηδάκη, που μέσα σε μία εβδομάδα είπε ναι και άναψε πράσινο φως σε δύο αιτήματα που είχε θέσει η δημοτική αρχή του Βόλου πιεστικά.
Κοίτα να δεις τελικά που ο υπουργός Μεταφορών στο τέλος θα καταγράψει περισσότερα “δώρα” στο Νομό από άλλους υπουργούς, που έχουν μεν αναλάβει δεσμεύσεις… αλλά επί της πράξης ακόμη περιμένουμε.

Περιμένουν
με ενδιαφέρον
Πληροφορούμαστε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη Ν. Ιωνία περιμένουν με ενδιαφέρον το σημερινό διετή απολογισμό του δημάρχου Παύλου Μαβίδη. Οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ψάξουν γήπεδο αντιπαράθεσης στα όσα θα πει σήμερα ο δήμαρχος. Άρα οι επόμενες μέρες θα έχουν έντονο πολιτικό χρώμα αντιπαράθεσης στο δήμο της Ν. Ιωνίας.
Χ.Μ

Γιατί άραγε;
Να πληροφορούμαστε από την Αθήνα ότι έχει φθάσει στη Μαγνησία κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, η οποία θα εξυπηρετήσει τους πολίτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, πάει πολύ. Δεν είναι λίγος ούτε ο κόπος και φυσικά δεν είναι αμελητέα και τα έξοδα στα οποία υπόκεινται οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να φέρουν τα οχήματά τους στα ΚΤΕΟ του Βόλου. Ποιος αποφάσισε να μην ενημερώσει τους πολίτες και γιατί; Ρωτάμε, γιατί ρωτώντας πας στο ΚΤΕΟ.
Χ.Μ

Εκδηλη ανησυχία
Δεν ξέρουν τι να πρωτοπιστέψουν οι πολίτες για τον Περιφερειακό του Βόλου. Από τη μία οι ανακοινώσεις ότι μέχρι 15 Δεκεμβρίου τα δύο πρώτα τμήματα θα έχουν ολοκληρωθεί κι από την άλλη η επιτροπή παρακολούθησης του έργου να διαπιστώνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε εκατοστό. Αν προστεθεί και η επίσχεση των εργαζομένων, τα μαντάτα γίνονται μαύρα. Αυτό το έργο τελικά δεν είναι γεφύρι της Άρτας. Μαύρη τρύπα του διαστήματος είναι.
Χ.Μ

Συγνώμη, απορία
Οπως θα διαβάσετε και στο σχετικό ρεπορτάζ, ανάστατη είναι η κοινωνία της Σκιάθου με τις αυξημένες ποσότητες υδραργύρου που εντοπίστηκαν στο νερό του δικτύου στο νησί. Από χθες το βράδυ η δημοτική αρχή έθεσε εκτός λειτουργίας ολόκληρο το δίκτυο. Άλλη είναι η απορία μας. Τα δείγματα από τη Διεύθυνση Υγιεινής ελήφθησαν στις 15 Ιουλίου. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, εστάλησαν στις 27 Νοεμβρίου! Τεσσεράμισι μήνες για μια τόσο σημαντική πληροφορία; Δηλαδή, αν είχε ιό χολέρας το δίκτυο, θα είχε εξαφανιστεί όλο το νησί; Κάθε απάντηση δεκτή.
Χ.Μ

Κακές συνήθειες…
Είναι γνωστό και κλασικό φαινόμενο οι πολιτικοί και οι τοπικοί άρχοντες να κάνουν πράξη τη γνωστή και μη εξαιρετέα τακτική, που όταν κάνουν ένα σωστό, το παίρνουν όλο πάνω τους και δεν αφήνουν κανένα άλλο να φανεί, και όταν κάνουν ένα λάθος να το ρίχνουν συνεχώς στους αρμόδιους συνεργάτες.
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν αναφερόμαστε σε όλους, «όλα τα γουρούνια δεν έχουν την ίδια μούρη», όπως λέει και η ρήση. Συγκεκριμένοι είναι αυτοί οι οποίοι το κάνουν…
Πάντως όσοι το υλοποιούν με απαράμιλλη επιτυχία το ξέρουν και δεν χρειάζεται να κατονομαστούν μόνο να βάλουν μυαλό και να μάθουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους…
Γι’ αυτό είναι και μεγάλα παιδιά και τους έχει εμπιστευτεί ο κόσμος με την ψήφο του!
Α.Φ.

Η επικερδέστερη επιχείρηση
Ετυχε το Σάββατο το βράδυ να πάρει το αυτί μου συζήτηση δύο γερόντων σε χωριό των Τρικάλων. Αφορμή της κουβέντας εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για ποιους άλλους; Τους πλουσιότερους πλέον όλων, τους παπάδες.
Έλεγαν λοιπόν οι άνθρωποι ότι πώς να ζήσουν όταν πουλάνε σουβλάκια και περιμένουν να τα βγάλουν πέρα από μια ταβερνούλα; «Η καλύτερη επιχείρηση έχει γίνει η εκκλησία. Να βρίσκαμε και έναν τρόπο να χωθούμε, εκατομμυριούχοι θα γινόμασταν»!
Είναι ντροπή και αίσχος να έχει ο κόσμος αυτή την άποψη για τον κλήρο… Είστε στο απυρόβλητο και τα έχετε ισοπεδώσει όλα, ακόμα και το πιο απλό, την ιδέα που έχουν οι πολίτες για την εκκλησία!
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου