ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασαν τις τράπεζες, δεν πείραξαν μαγαζιά

εσπασαν-τις-τράπεζες-δεν-πείραξαν-μαγ-851206

Υλικές ζημιές σε 18 υποκαταστήματα τραπεζών στο Βόλο, το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ και σε ένα αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας, ήταν ο απολογισμός των επιθέσεων που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Βόλο από διαμαρτυρόμενους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια από αστυνομικό. Χαρακτηριστικό των επιθέσεων της ομάδας αντιεξουσιαστών, φοιτητών και μελών αριστερών οργανώσεων που ξεπερνούσαν τους 500 είναι ότι δεν προκλήθηκε η παραμικρή καταστροφή σε αυτοκίνητα και καταστήματα ιδιωτών.
Η διαμαρτυρία των νεαρών ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν και πληροφορήθηκαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο το βράδυ. Ομάδα, κυρίως αντιεξουσιαστών, προχώρησε σε διαμαρτυρία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια και καταστροφές. Τα 100 και πλέον άτομα προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στο θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από εκεί ξεκίνησαν πορεία δια μέσω των οδών Δημητριάδος, Καρτάλη, Ανθίμου Γαζή, έφτασαν στη διασταύρωση με την οδό Ροζού, προκειμένου να μεταβούν στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τη δολοφονία του 15χρονου.
Στο συγκεκριμένο σημείο ωστόσο είχε παραταχθεί μία διμοιρία των ΜΑΤ που τους απέκλεισε τον δρόμο. Μετά από συνθήματα που φώναζαν οι 500 περίπου συγκεντρωμένοι, επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο. Ακολούθησε σφοδρή συμπλοκή, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι εκτόξευαν πέτρες, τούβλα και καδρόνια, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας. Κάποιοι από αυτούς εισήλθαν στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και άρχισαν να σπάνε τα τζάμια με πέτρες.
Στην συνέχεια αποφασίσθηκε από τους διαμαρτυρόμενους να μεταβούν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπου ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του.
Το νέο μπλοκ της πορείας, καθώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με την επιλογή του ΕΚΒ, συγκροτήθηκε και κινήθηκε προς την οδό Ιωλκού, στη συνέχεια στην οδό Δημητριάδος, όπου όσα υποκαταστήματα τραπεζών υπήρχαν «παραδόθηκαν» στη μανία των διαμαρτυρομένων.
Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο ΕΚΒ, όπου εκεί διακόπηκε η εκδήλωση.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην πορεία επέστρεψαν στην οδό 2ας Νοεμβρίου και περνώντας έξω από το Δημαρχείο Βόλου προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου.
Στις 9 περίπου το βράδυ το πλήθος της πορείας έφθασε στην οδό Ιάσονος, όπου τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών δέχθηκαν την επίθεση των διαμαρτυρομένων. Η δράση τους συνεχίστηκε και στα υποκαταστήματα των τραπεζών στην οδό Δημητριάδος, πάντα υπό τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών.
Στην συνέχεια κατέληξαν έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ στη διασταύρωση με την οδό Γαμβέτα τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου