ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Τραγικά…

στιγμιαια-τραγικά-851206

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΟΣ! Να μη βραδύνει ο κατασιγασμός…

ΤΟ αίμα της νεολαίας ανέβηκε στο κεφάλι της. Το αίμα του 15χρονου που εκτελέστηκε από τον 37χρονο αστυνομικό στην Αθήνα, τους εξήγειρε. Ρανίδα στο ξεχείλισμα, κύλησε. Κι έγινε ποταμός. Ο κοχλασμός στα σωθικά τους μετατράπηκε σε λάβα και ξεχύθηκε στους δρόμους, αφήνοντας πίσω της την πύρινη δράκαινα της οργής τους. Σωρευτικά τους εξώθησαν εκεί και όλες οι μέχρι τώρα υποτιμητικές συμπεριφορές ορισμένων εκφραστών της εξουσίας. Ας μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ορισμένοι επικοινωνιακοί σταρ, ότι συμπαρίστανται στους νέους. Μέχρι χθες και στον τόπο μας εμφανίστηκαν κρούσματα περιφρόνησης προς τα παιδιά, των οποίων η σκόνη από τον καλπασμό της οργής τους φαίνεται πως θ΄ αργήσει να κατακαθίσει.
(Αλίμονο, αν θα βραδύνουν οι φερέγγυες δεσμεύσεις να σεβαστεί η Πολιτεία τους νέους…)

Και το λογότυπο…

ΣΚΟΠΙΜΑ για σήμερα διαφοροποιώ το λογότυπο. Τα “Ιλαρό-στικτα” μεταμορφώνονται σε “Τραγικά”. Για σήμερα συμμετέχουν στο ζόφο από την εκτέλεση ενός παιδιού…
(Μη ξεχάσεις, διαβάτη, ν αφήσεις ένα κυκλάμινο στον τόπο της θυσίας τού ό,τι ωραιότερου..)

Με δάκρυσες…

ΓΙΑΤΙ, μαθητριούλα της υπαίθρου, μου θύμισες πόσο βάναυσα σας πρόσβαλαν -τους νέους- τα λόγια θεσμικών, όταν τους ζητήσατε το αυτονόητο για τη γνώση σας;
(Μη μου το λες. Το ξέρω πως είχες μαντέψει αυτόν τον όλεθρο και ότι δεν ήθελες να τον ζήσεις…)

Μα, τραπεζίτη μου…

ΗΤΑΝ σκυμμένος χθες ο επικεφαλής Τράπεζας στο γραφείο του και είχε σημειώσεις πολλές. Ανάμεσά τους και ένας αριθμός: 1.451,20 ευρώ. Η αξία της λιθοβολημένης τζαμαρίας.
(Τον κατανόησα με θλίψη. Οι ψυχροί αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για το πένθος…)

Φοβάμαι, πάλι…

ΤΗΝ ώρα που χαράσσονται αυτές οι αράδες, σε εξέλιξη βρίσκονται πορείες μαθητών και στο Βόλο. Μόνο που φοβάμαι μετάδοση της φλόγας και σ΄ άλλους καταπιεσμένους…
(Τρέμω στην ιδέα ότι εγκαταλειμμένοι συνάνθρωποι έχουν δείκτη υπομονής κοντά στο κόκκινο)

Ημουν εκεί…

ΛΕΣ και συμβιβάστηκαν οι κάτοικοι του Παλιού Λιμεναρχείου με μια ποιότητα ζωής, που την καταπολεμούν. Τα ημίμετρα εξυγίανσης από τους ρύπους του λιμανιού, είναι για το φαίνεσθαι…
(Είδα πάλι χθες να συνυπάρχουν ακόμη τα σκραπ με τους ανθρώπους. Διαφεντεύουν οι σκράπες)

Οχι, δεν θα πω το ναι…

ΑΡΝΟΥΜΑΙ σήμερα να σχολιάσω γεγονότα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, σε διάφορα καμώματα. Αρνούμαι να σατιρίσω πώς κάθισαν μέλη του σε καρέκλες άλλων.
(Αρνούμαι και ν΄ ασχοληθώ με εξόδους από την πλειοψηφία και παραιτήσεις παραιτημένων)

Πέρσης ήταν…

ΑΝ δε σεβόμαστε τη ζωή, κάθε ζωή, τότε εκτρέφουμε την κτηνωδία. Ενας νέος με Ι.Χ. στάθμευσε δεξιά και αιφνίδια. Εισέπραξε ΤΟ υβρεολόγιο. Κατέβηκε να συμμαζέψει ένα τετράποδο που το τραυμάτισε προηγούμενο Ι.Χ. Ο επόμενος του φώναξε “άστο, ρε μαλάκα, να το αποτελειώσω”.
(Το τετράποδο το περιποιήθηκε η κτηνίατρος, όπου εκείνος απευθύνθηκε. Είναι Πέρσης!)

Μάθημα με δυσφήμηση

ΘΑ μας στολίσει, απείλησε η γυναίκα -κατά σύμπτωση αντιπρόεδρος φιλόζωων στην Αθήνα. Σε κανάλι θα μιλήσει για το Βόλο και την περιοχή, όπου σπέρνουν φόλες και πτώματα ζώων, λέει.
(Και ο Βολιώτης απαντά ότι Αθηναίοι εκδρομείς φέρνουν και σπέρνουν τα τετράποδά τους)

Με την κάνη στην πλάτη…

ΜΑ, καλά, με το έφτυσα και φτασα, εκτελούνται τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ; Πρόσφατα μια ηλικιωμένη, μόλις ανέβηκε, σωριάστηκε στο δάπεδο του λεωφορείου, που κίνησε πριν εκείνη καθίσει.
(Η γυναίκα ζαλίστηκε, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ευτυχώς είναι καλά. Ποιος πιέζει τον οδηγό για γκάζωμα;)

Θεριακλήδες άρχοντες…

ΜΑ, σας ακούνε, αρειμάνιοι άρχοντες του δημοτικού συμβουλίου. Ακούνε τον πρόεδρό σας, που σας παρακαλεί να μην καπνίζετε στην αίθουσα!
(Τουλάχιστον φουμάρετε αθόρυβα. Η φούμα – φούμα δεν είναι δα και αντριλίκι…)

Ερειπωμένα…

ΜΙΑ στρογγυλή επιγραφή με παράσταση της “Αργούς” και κυκλικό ξεδοντιασμένο τίτλο “Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Θεσσαλίας” στο Π. Λιμεναρχείο τι ρόλο βαράει;
(Ααααχ, σαν το καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Τώρα ποιον κρεμάς; Κρίμα)

Και ο στρυχνόκαρπος…

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ στα νεύρα μου είναι αυτή η πελώρια επιγραφή του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Κοινωνικό Κέντρο Π. Λιμεναρχείου. Στο παλιό εργαστήρι στρυχνόκαρπου. Με δαπάνη 114.000.000!
(Μη μου πεις ευρώ. Θα τεζάρω με στρυχνίνη)

Α, να το κοιτάξεις Τζιμ…

ΣΑΝ τι άκουσα να επιχειρηματολογεί χθες ο υπουργός Μακεδονίας κ. Τζήμας; Ότι ο αστυνομικός που σκότωσε το 15χρονο είχε καταταγεί στην αστυνομία το 99 επί ΠΑΣΟΚ!
(Ο Παπαδημούλης, στο ίδιο παράθυρο, παραλίγο να πηδήσει απ΄ αυτό…)

Πληθωρισμός, τρέλα…

ΝΑ ξέρεις, ρε Ιλαρίωνα, πως δεν αργεί ο Αλογοσκούφης να θριαμβολογεί, γιατί η νηστεία έριξε τον πληθωρισμό κατά 1%!
(Ον δε σιλουέτ…)

Πού ταξιδεύουν;

ΑΝΤΙ το κοινοβούλιο να συνεδριάζει στα τηλεοπτικά παράθυρα, ας στρωθεί στη Βουλή και εκεί οι εθνοπατέρες να θέσουν εαυτούς και αλλήλους, στην υπηρεσία των νέων και της κοινωνίας εν τέλει.
(Κοτσάνα πρότεινες, ρε Ιλαρίωνα. Πού αδειάζουμε τώρα από τις προεκλογικές περιοδείες;)

Σε άλλο πλανήτη…

ΑΚΟΥΤΕ τι ρώτησαν τη γυναίκα που επί μήνες πασχίζει να πλησιάσει στο κτήμα της στη Συκή, στα καμένα και πλημμυρόπληκτα: “Φυτέψατε;”. Προφανώς για να ελέγξουν.
(Ναι, δήμαρχε. Και φυτρώσαμε. Μα πετώντας θα πλησιάσει η δύσμοιρη;)

ΥΓ: Ούτε συζήτηση. Δεν αποδέχομαι την παραίτησή σου, Ιλαρίωνα. -Μα δεν πρόλαβα καν να την υποβάλω, αρχηγέ…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου