ΤΟΠΙΚΑ

Κόντρα για τις συνδέσεις Περιφερειακού

κόντρα-για-τις-συνδέσεις-περιφερειακ-851206

Διαξιφισμούς ανάμεσα στον πρώην και τον νυν Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ.κ. Μαρκάκη και Στάμο είχαμε χθες αναφορικά με την έκπτωση του εργολάβου και την απώλεια πιστώσεων ύψους 1.500.000 ευρώ για το έργο που αφορά στις συνδέσεις με τον Περιφερειακό στις βόρειες συνοικίες.
Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου, για να λάβει χθες την απάντηση του σημερινού Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, που σημείωσε την εγκληματική ολιγωρία που σημειώθηκε επί των ημερών του επερωτώντος, καθώς, όπως είπε, το έργο μετά από δύο ολόκληρα χρόνια κατέληξε λίγες μέρες πριν τη λήξη θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο σημείο μηδέν. Καθώς ο ανάδοχος του έργου, κ. Καρατζούνης, που είχε δώσει έκπτωση 30,11% αρνήθηκε να υπογράψει με το Δήμο τη σύμβαση λόγω της παρέλευσης εννέα μηνών από την ημερομηνία της δημοπράτησης του έργου. Με την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, πρόσθεσε ο κ. Στάμος, ξεκίνησαν αμέσως οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου από το δεύτερο μειοδότη, ο οποίος με έγγραφά του από τους πρώτους μήνες προέβαλε ζητήματα για ελλιπή μελέτη, που δεν του επέτρεπε να αναπτύξει απρόσκοπτα το εργοτάξιό του, ζητούσε δε και παράταση του χρόνου εκτέλεσης των εργασιών, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλεπάλληλες πιέσεις που ασκήθηκαν από την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο το Δήμαρχο προς τον εργολάβο για να επιταχύνει τις εργασίες και να απορροφηθούν οι πιστώσεις, κάτι που δεν έγινε τελικά εφικτό.
Ακολούθησε φραστική διαμάχη ανάμεσα στην πλειοψηφία και τη μείζονα μειοψηφία, με τον κ. Μαρκάκη να σημειώνει ότι οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής δεν παρακολουθούσαν στις εργασίες του εργολάβου που δεν τηρούσε τα χρονοδιαγράμματα και δεν του επέβαλαν τις ποινικές ρήτρες που προβλέπει ο νόμος. Είχατε μία σύμβαση για δύο χρόνια. Τι κάνατε; είπε ο κ. Μαρκάκης, για να απαντήσει ο ίδιος ο δήμαρχος, που αντέτεινε ότι αυτή η μελέτη, όπως έγινε, δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Στο πόδι είχε γίνει η μελέτη επί των ημερών σας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης…

Η ονοματοθεσία ΕΑΚ
Εξάλλου χθες κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Απ. Φοινικόπουλου για μετονομασία του Κολυμβητηρίου του Βόλου σε «Ιάσων Ζηργάνος», που ήταν μία εμβληματική, όπως είπε, φυσιογνωμία, που είχε κάνει αρκετές φορές το διάπλου του Στενού της Μάγχης στις δεκαετίες του ΄40 και του ΄50, και τη μετονομασία του Κέντρου Άθλησης Αδαμόπουλου σε Κέντρο Βάκη Παρασκευόπουλου, που ήταν ένας από τους ακάματους εργάτες της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή του Βόλου.
Για το όνομα του Ζηργάνου είχε ενστάσεις η παράταξη της ΔΑΣ, με το επιχείρημα ότι ο Ι. Ζηργάνος ήταν αθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης και δεν είχε καμία σχέση με την κολύμβηση πισίνας, ενώ για το Κέντρο Άθλησης η μείζονα μειοψηφία ζήτησε να παραμείνει το όνομα τους Αδαμόπουλου προς τιμήν της οικογένειας του παλιού βιομήχανου του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου