ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επέδειξαν «πολιτισμό» οι κουκουλοφόροι του Βόλου. Περιορίστηκαν μόνο σε τράπεζες, που έχουν και την οικονομική δυνατότητα να επιδιορθώσουν. Τα καταστήματα τη γλύτωσαν. Κι έχει μια νέκρα στην αγορά τον τελευταίο καιρό! Ο θάνατος του εμποράκου, που τελικά θα πεθάνει μέσα στις βιτρίνες του, ενώ οι τραπεζικοί υπάλληλοι κινδυνεύουν να ξεπαγιάσουν.

Τελικά η Αστυνομία, εκτός των όσων της καταμαρτυρούν τον τελευταίο καιρό, βαρύνεται και με το αμάρτημα της αχαριστίας. Ένα ολόκληρο 48ωρο πέρασε από τότε που οι έμποροι της Πάτρας και της Λάρισας υποκατέστησαν με σχετική επιτυχία την ΕΛ.ΑΣ κι ούτε ένα ευχαριστήριο δεν έχει εκδώσει ακόμη η ηγεσία της.

Κρίμα που τόσα χρόνια μεγαλώσαμε με το μύθο ότι πυλώνες της δεξιάς στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία και η Αστυνομία. Έφθασε ο Καραμανλής να χάνει την εξουσία μέσα απ΄ τα χέρια του, πληρώνοντας τις ανομίες και τα αμαρτήματα ενός παπά (του Εφραίμ) και ενός αστυνομικού (Κορκονέας). Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις του εχθρούς;

Εξαφανισμένοι παραμένουν οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αν εξαιρέσεις του δυο-τρεις, που λόγω αντικειμένου είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, οι υπόλοιποι είναι εξαφανισμένοι από προσώπου γης. Άσχετα απ΄ το πολιτικό του μέλλον ο κ. Καραμανλής πρέπει να κοιτάξει δίπλα του, για να δει ποιους έκανε βουλευτές και υπουργούς και στη συνέχεια –αν συνεχίσει να κυβερνάει– να γνωρίζει καλά με ποιους έχει να πορευθεί. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς είναι ικανοί για όλα. Άσχημα φυσικά. Αυτά συμβαίνουν, όταν η πολιτική γίνεται επάγγελμα βιοπορισμού, καταξίωσης και οικονομικής ανόδου.

Αν υπάρχουν ορισμένοι που σκέφτονται ότι μπορούν να καρπωθούν πολιτικά το ξέσπασμα των νέων, σύντομα θα ανακαλύψουν ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Σίγουρα δεν μιλάμε για τους νέους που έσπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους –αυτούς κανείς δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει – μιλάμε για τους άλλους που αντιδρούν στα όσα συμβαίνουν. Αν ορισμένοι νομίζουν ότι βρήκαν πλαστελίνη, σίγουρα θα διαπιστώσουν ότι κρατάνε στα χέρια τους καμένο σίδερο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου