ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Απώλειες…
Μιάμιση παλέτα από κυβόλιθους που βρίσκονταν στην οδό Αντωνοπούλου για τον υπό κατασκευή πεζόδρομο, στο τμήμα από Ιάσονος μέχρι Αργοναυτών, απαλλοτριώθηκαν από τους… κουκουλοφόρους νεαρούς, λίγο πριν ξεκινήσουν οι καταστροφές και ο πετροπόλεμος στην περιοχή του Αγίου Νικολάου…
Α.Τ.

Μετακινήσεις
…Εντονη ήταν χθες στο Βόλο η φημολογία ότι πολλοί από αυτούς που ήταν «πρωταγωνιστές» στα προχθεσινά επεισόδια της πόλης, μετακινήθηκαν στην περιοχή μας με πούλμαν που έφθασαν νωρίς το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη και τα οποία στάθμευσαν απέναντι από το Δημαρχείο…
Α.Τ.

Η μόνη
ευθύνη
Την μόνη ευθύνη που μπορεί να καταλογίσει κάποιος σε φοιτητικές παρατάξεις και σε πολιτικούς σχηματισμούς για τα προχθεσινά επεισόδια στο Βόλο, είναι το γεγονός ότι από νωρίς το απόγευμα ήταν φανερό ότι ομάδες κουκουλοφόρων είχαν βάλει μέσα στο Θόλου του Πανεπιστημίου, απ΄ όπου ξεκίνησε η πορεία, δεκάδες κοντάρια και μπουκάλια με μολότοφ. Εκεί οι φοιτητές και οι διαδηλωτές έπρεπε να εξοβελίσουν τα ακραία αυτά στοιχεία, που μπήκαν στην πορεία με μοναδικό σκοπό να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά…
Α.Τ.

Ανασχηματισμός
Μετά και τα πρόσφατα επεισόδια και αφού επένδυσε στο φόβο των
«νοικοκυραίων», η Κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει τα ρέστα της σε έναν ευρύ ανασχηματισμό και σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της. Ανασχηματισμός, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, προγραμματίζεται να γίνει αμέσως μετά την ανατολή του Νέου Έτους και αφού θα έχει προηγηθεί παραμονές των Χριστουγέννων η ψηφοφορία για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού. Πάντως τις τελευταίες μέρες συμπατριώτες μας που είναι στελέχη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σημειώνουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι φήμες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες, επίκειται η αμοιβαία μετάθεση του Έλληνα Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Στ. Δήμα και του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.
Α.Τ.

Πρόστιμο… Νηές
Δικαιώθηκε ο Ισίδωρος Κούβελος που άκουγε τα εξ αμάξης από τον ΑΝΤΕΝΝΑ για το θέμα της επένδυσης στις Νηές και τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 65.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό και ο Μίνως Κυριακού σύμφωνα με πληροφορίες το φυσάει και δεν κρυώνει… Στο ΕΣΡ είχε προσφύγει ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων με το αιτιολογικό ότι θιγόταν από τα ρεπορτάζ και υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για παραπληροφόρηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης χθες άνοιξαν σαμπάνιες στο γραφείο του Ισίδωρου…
Β.Κ

Πρόβλημα
Πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται προς τον ΟΛΒ, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε ολόκληρο λιμάνι και να μην υπάρχουν χώροι υγιεινής. Κόσμος πάει και έρχεται και, άντε, το χειμώνα δεν υπάρχει τόσο μεγάλη κίνηση, το καλοκαίρι όμως γίνεται χαμός από κόσμο… Τρέχουν όλοι να βρούνε…”απάγκιο” στις καφετέριες της παραλίας. Οι άνθρωποι του ΟΛΒ πρέπει να βρούνε μία λύση, διότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και μην το υποτιμάτε.
Β.Κ

Αίσχος
Απίστευτος… ο “δράστης αστυνομικός”. Όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του άτυχου 15χρονου, αλλά ούτε από όλους αυτούς που με την πράξη του προκάλεσε… και έγιναν όσα έγιναν. Το υπόμνημα που κατέθεσε είναι κατάπτυστο και εάν μη τι άλλο προκαλεί οργή στους πολίτες. Μόνο στον Κούγια… ακούγονται φυσιολογικά όλα τα ψέματα που αράδιασε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του.
Β.Κ

Η έκθεση
Η ολομέλεια της Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την έκθεση της Μαγνησιώτισσας βουλευτού Ροδούλας Ζήση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να αποκτήσουν πρόσβαση σε δορυφόρους που βρίσκονται στο διάστημα.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως ενημερώθηκε η στήλη, αποσκοπεί στην κατασκευή και λειτουργία στρατιωτικών δορυφόρων προηγμένης τεχνολογίας, η οποία θα επιτρέπει την πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων.

Τα «όρισαν» μεταξύ τους
Δεν ήταν τελικά «φαντομάς», αλλά ο Γ. Φουντουκίδης ο… εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τελικά μόνο στη Νομαρχία και ο ίδιος τον γνώριζαν τον εκπρόσωπο, διότι εκείνοι τους οποίους ο κ. Φουντουκίδης υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε είχαν πλήρη άγνοια αυτής της εκπροσώπησης.
Για να μην απασχολούν τον Σ. Αναγνώστου, έψαξαν ποιος ήταν ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. σε μια παλαιότερη Επιτροπή Περιβάλλοντος –άσχετη με τη Συντονιστική Φορέων- και τον κάλεσαν. Γιατί να ψάχνουν μακριά, αφού δίπλα τους είναι…
Β.Σ.

Ζήτησαν τα «ρέστα»
Πάντως, ευτυχώς, ο κ. Φουντουκίδης… πρόλαβε να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής. Διότι καημό φαίνεται ότι το είχε, αφού η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, στην οποία με αποδείξεις εκπροσωπεί το Τ.Ε.Ε., δεν έχει ποτέ συνεδριάσει.
Και μάλιστα κατά τον κ. Ντίτορα, που ζήτησε χθες και τα «ρέστα» από τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., με τη συμμετοχή του ο κ. Φουντουκίδης «συνέβαλε δημιουργικά, καταθέτοντας τις απόψεις του στη συνεδρίαση». Αφού κατέθεσε, λοιπόν, τις προσωπικές του απόψεις, τότε στο Τ.Ε.Ε. ας κοιμούνται ήσυχοι.
Αυτά και άλλα πολλά περιελάμβανε η δήλωση του αντινομάρχη, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν βλάπτει και καμιά φορά να αναγνωρίζονται λάθη και παραλείψεις. Διότι διαφορετικά τα «ευλόγως» γίνονται «παραλόγως»…
Β.Σ.

Πρόκειται για ληστεία
Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιος φίλος αναγνώστης απ΄ τη Σκόπελο έστειλε στο Βόλο ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε μέσα το διαβατήριό του. Οι υπεύθυνοι του δελφινιού του ζήτησαν να πληρώσει 2,5 ευρώ ναύλα. Προχθές του έστειλαν πίσω το φάκελο με το διαβατήριο από το Βόλο. Οι υπεύθυνοι του δελφινιού ζήτησαν από τον άνθρωπο που έστειλε το φάκελο στη Σκόπελο για ναύλα 7 ευρώ!!! Χρεώνουν ό,τι θέλουν, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη των πολιτών ή μέσα σε μια εβδομάδα αύξησαν τα ναύλα για τη μεταφορά φακέλων 200%; Έχουμε στη διάθεσή μας και τις σχετικές αποδείξεις. Κι ας μη μας πουν τίποτα απ΄ την εταιρία, γιατί χάρη τους κάνουμε που δεν αναφέρουμε τη φίρμα της. Πάντως η ληστεία πρέπει να σταματήσει.
Χ.Μ

Μεγάλη ζημιά
για τους καταστηματάρχες
Οι οδομαχίες προχθές το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά στους καταστηματάρχες. Καταρχήν ο τρόμος που καλλιεργήθηκε και κατά δεύτερον τα δακρυγόνα σκόρπισαν τους θαμώνες των καφετεριών. Γνωστός καταστηματάρχης μάς έλεγε ότι από τη μία τα δακρυγόνα και από την άλλη οι μετρήσεις των αστυνομικών για την ηχορύπανση μας έχουν τινάξει στον αέρα. Τελικά αυτό το κράτος τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και των αστυνομικών, δεν τους πληρώνει απ΄ τους δικούς μας φόρους; Αν πάψουμε να υπάρχουμε, από πού θα τους πληρώνει; Αναρωτήθηκε περίλυπος, επισημαίνοντας ότι δεν χρειαζόταν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τελικά η αγορά είναι πολύ ευαίσθητο πράγμα κι ας το καταλάβουν αυτό οι αρμόδιοι.
Χ.Μ

Τι είπε ο μεγάλος;
Καλά, ο Κούγιας είναι γνωστός. Εκφράζουν όλοι την έκπληξή τους για τα όσα είπε και για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το θέμα της εκτέλεσης του 15χρονου. Κούγιας ήταν, Κούγιας είναι. Τι περιμένατε να πει; Αφού ο άνθρωπος εντυπώσεις πουλάει.
Χ.Μ

Κάτι μυρίζει…
Μάλλον κάτι δεν πάει καλά εκεί στο Δήμο Σηπιάδος με την υπόθεση της παράνομης υλοτόμησης από ιδιώτη. Δεν γίνεται η συγκεκριμένη κατάσταση να τραβάει περίπου τρία χρόνια τώρα και να μην γίνεται τίποτα…
Οπότε η λογική μου -και η κοινή λογική υποθέτω- μου λένε πως κάτι μυρίζει…
Α.Φ.

Αγανακτισμένος…
…Ηταν χθες ο κ. Βακούλας σχετικά με την περίπτωση που υπάρχει να χαθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος Leader από την Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου εξαιτίας χρεών των μετόχων, με ό,τι επακόλουθο μπορεί να έχει αυτό.
«Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν χρήματα, αλλά να μας δώσουν αυτά που τους αναλογούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Εταιρία», έλεγε ο Δήμαρχος Σηπιάδος.
Ο ίδιος επισήμανε πως θα στείλει επιστολή στους οφειλέτες, «αφού πρέπει να τους κυνηγάω»…
Α.Φ.

Τι έμεινε;
Τι έμεινε λοιπόν από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια; Οι καταστροφές, οι φλεγόμενοι κάδοι, οι σπασμένες τράπεζες και ό,τι άλλο καταστράφηκε…
Και πάνω από όλα έμεινε μια διάχυτη φοβία στους πολίτες, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να ρωτάνε χθες όλη μέρα, αν πρέπει να βγούνε ή όχι και αν θα γίνουν πάλι επεισόδια.
Κανένας και πουθενά δεν μίλησε για την πορεία, για τα 2.000 και πλέον άτομα που διαδήλωσαν ειρηνικά για τη δολοφονία του Αλέξη…
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου