ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα αισιοδοξίας και αύξηση κίνησης στα μέσα μεταφοράς μετά από μήνες

ανάσα-αισιοδοξίας-και-αύξηση-κίνησης-591646

Τονωτική ένεση το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, με την επιβατική κίνηση στα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, να σημειώνουν σταδιακή αύξηση, ήδη από προχθές. Eξι μήνες μετά το δεύτερο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που «πάγωσαν» το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, επανέρχεται η αυξημένη κίνηση στα υπεραστικά δρομολόγια.

Με την πληρότητα των λεωφορείων, αστικών και υπεραστικών, να παραμένει στο 65%, αυξημένη επιβατική κίνηση, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, καταγράφηκε στα δρομολόγια εκτός νομού, με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρη Κολυνδρίνη, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχει, πράγματι, ανοδική τάση στην επιβατική κίνηση και προσθέτουμε επιπλέον δρομολόγια για διαδρομές εκτός νομού».

Εξι δρομολόγια προς Αθήνα και τέσσερα προς Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται επί του παρόντος, ενώ πρόκειται να προστεθεί ένα επιπλέον για Αθήνα, με το επιβατικό κοινό να ταξιδεύει πλέον ελεύθερα στον προορισμό της επιλογής του, μετά την αναστολή των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν μέχρι προχθές.

Κινητικότητα μετά από πολλούς μήνες στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τον κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει ότι ανάβει ένα πράσινο φως αισιοδοξίας.

Ελαφρώς αυξημένη, την ίδια στιγμή, η επιβατική κίνηση στα αστικά λεωφορεία, με τον πρόεδρο Νίκο Ευαγγελινό να υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος αρχίζει να έρχεται, υπάρχει σχετική αύξηση στην κίνηση, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Το άνοιγμα της εστίασης βοηθάει, αλλά ο κόσμος παραμένει ακόμη διστακτικός».

Στα λεωφορεία τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία οδηγών και επιβατών, ενώ προστίθενται σταδιακά επιπλέον δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση του κοινού. «Εχουμε ενισχύσει αρκετά το πλάνο των δρομολογίων από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και όσο αυξάνεται ο κόσμος, θα προστεθούν και άλλα. Απολυμαίνουμε, στο μεταξύ, τα λεωφορεία, τηρούνται τα μέτρα και ευελπιστούμε ο κόσμος να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα», είπε ο κ. Ευαγγελινός.

Ανεπαίσθητη αύξηση παρατηρείται, στο μεταξύ, και στην επιβατική κίνηση των ταξί, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos taxi, Ευδόκιμο Πασχαλίδη, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, γιατί χάνεται η βραδινή βάρδια.

Προσδοκία του προέδρου και των συναδέλφων του, είναι να τονωθεί η κίνηση με το άνοιγμα του τουρισμού, των ταξιδιών και της εστίασης, ενώ επισημαίνει ότι «όσο ανοίγουν σταδιακά δραστηριότητες, θα είμαστε πολύ καλύτερα σε σύγκριση με αυτά που περνάμε».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υιοθετούνται τα self tests από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους, «παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι βάση του νόμου» και παράλληλα, «μπαίνουμε στην διαδικασία του εμβολιασμού, για την προστασία επιβατών και οδηγών», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου