ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση θέσεων εισακτέων θα ζητήσει η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

αύξηση-θέσεων-εισακτέων-θα-ζητήσει-η-α-591190

Αύξηση των θέσεων των εισακτέων στο πρόγραμμα πιστοποίησης παιδαγωγικής κατάρτισης θα ζητήσει η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών που χρειάζονται το πιστοποιητικό για να μπορέσουν να μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Φέτος, το πρόγραμμα κατάφερε να απορροφήσει 150 σπουδαστές, ωστόσο οι αιτήσεις ήταν πολλαπλάσιες. Εφθασαν στις 510 γεγονός που καταδεικνύει τις ανάγκες που υπάρχουν για την απόκτηση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Στόχος της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, είναι να αυξήσει τον αριθμό των σπουδαστών από τη νέα χρονιά σε τουλάχιστον 200. Αυτό δεν θα σημαίνει μόνο αύξηση του κύκλου εργασιών της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και εδραίωσής της στον ακαδημαϊκό χάρτη. Η ΑΣΠΑΙΤΕ δραστηριοποιείται ήδη από το 1960 προσφέροντας υπηρεσίες παιδαγωγικής κατάρτισης σε αποφοίτους παιδαγωγικών τμημάτων. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί ότι Πανεπιστήμια της χώρας τρέχουν τα δικά τους προγράμματα πιστοποίησης, απορροφώντας σε μεταπτυχιακά προγράμματα αποφοίτους παιδαγωγικών τμημάτων.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, στο Βόλο θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την αναβάθμιση του τοπικού παραρτήματος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου