ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος στις εξοντωτικές εισφορές μηχανικών

τέλος-στις-εξοντωτικές-εισφορές-μηχα-590938

Δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας στη συνάντηση με το ΤΕΕ

Ακυρώνεται στην πράξη το τυφλό εισπρακτικό σχέδιο επιβολής και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων, εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στη συνάντηση της Διοίκησης του ΤΕΕ με το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεσμεύτηκε να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση αναμόρφωσης του συστήματος ασφαλιστικών εισφορών, να αναλάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα κατά τη μεταβατική περίοδο, να επιταχύνει τις διαδικασίες για την άμεση απονομή προσωρινής σύνταξης ως ποσοστό της συνολικής σύνταξης στους δικαιούχους μηχανικούς, ενώ θα επιλύσει επίσης με νομοθετική ρύθμιση το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων μελών του ΤΕΕ.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, δήλωσε ότι «η ακύρωση των αυξήσεων των εισφορών συμπεριλαμβανομένου των αναδρομικών από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μείζον θέμα. Διεκδικούμε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων μηχανικών, καθώς οι εισφορές ούτως ή άλλως χρεώνονται ακόμη και με καθυστέρηση και θεωρώ ότι είναι άδικο και παράνομο να μην παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Βεβαίως, θεωρούμε δεδομένο ότι μετά το πάγωμα τη λίστας από την Εφορία θα γίνει και τυπικά η πλήρης ανάκλησή της» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος ενημέρωσε όλα τα μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας για τις εξελίξεις στην επίμαχη συνάντηση.

Το υπουργείο Εργασίας επαναβεβαίωσε τη δέσμευση για προστασία των μηχανικών από την εισπρακτική έφοδο του ΕΤΑΑ μέσω της Εφορίας, καθώς και την τοποθέτηση νέας Διοίκησης κεντρικά του ΤΕΕ μετά το αίτημα για απομάκρυνση από τη θέση του προέδρου Δ.Σ. ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη.

Το ΤΕΕ εκφράζει την κατ’ αρχήν ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στα αιτήματα του κλάδου και τονίζει ότι η επίλυση των οξύτατων ασφαλιστικών θεμάτων των μηχανικών θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου