ΤΟΠΙΚΑ

Σπεύδε βραδέως… για την τριμερή

σπεύδε-βραδέως-για-την-τριμερή-590912

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ περιμένουν από την εταιρεία να αποσαφηνίσει τη θέση της για τη διαθεσιμότητα

Εντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της ΒΙΣ καθώς καθυστερεί η σύγκληση τριμερούς συνάντησης για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας που έχει ζητήσει η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας ενδεχομένως λόγω και ότι μεσολαβεί Πάσχα να γίνει μετά τις γιορτές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό που παραμένει εγκλωβισμένο και ουσιαστικά σε ομηρία, μέχρι η εταιρεία να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της.

Το σωματείο εργαζομένων έχει καταστήσει σαφές ότι το προσωπικό δεν μπορεί να καταστεί «όμηρος» των εναλλακτικών σεναρίων και ρυθμίσεων που η εταιρεία εφαρμόζει συχνότατα το τελευταίο διάστημα και οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες εισοδήματος για το προσωπικό των δύο μονάδων που λειτουργεί η ΒΙΣ, παραγωγής χαρτιού και κατασκευής χαρτοκιβωτίων στη Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Οπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν και ενώ ήδη βρίσκονται σε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας να τίθεται ζήτημα και εφαρμογής διαθεσιμότητας που θα προκαλέσει νέα απώλεια εισοδήματος για το προσωπικό που ήδη έχει υποστεί σημαντικές περικοπές με την εξαίρεση του επιδόματος γάμου αλλά και τις συνεχείς καθυστερήσεις καταβολής των μηνιαίων αποδοχών τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα διαθεσιμότητας δύο μηνών η εταιρεία προτίθεται να το εφαρμόσει στη μία από τις δύο μονάδες του Ομίλου, όπου το προσωπικό βρίσκεται ήδη σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας από τις αρχές του χρόνου, με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί σημαντικά το εισόδημά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου