ΤΟΠΙΚΑ

Στην… ουρά για μία θεώρηση στον ΟΑΕΔ του Βόλου

στην-ουρά-για-μία-θεώρηση-στον-οαεδ-τ-590888

«Φρενάρει» για ένα εξάμηνο η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Και πάλι στην ουρά… οι άνεργοι για να θεωρήσουν την κάρτα τους. Πάει πίσω η υποχρεωτική ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας, θα συνεχίσει να γίνεται αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον άνεργο στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΠΑ Βόλου, η νέα Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να παρατείνει για ένα τουλάχιστον εξάμηνο την έναρξη της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας και ενώ από τις αρχές του 2014 είχε ανακοινωθεί ότι ξεκινά η ηλεκτρονική θεώρηση με τη χρήση κωδικών πρόσβασης για τους δικαιούχους ανανέωσης του δελτίου ανεργίας τους.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι σήμερα 1η Απριλίου 2015 θα μπορούσε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική διαδικασία ανανέωσης του δελτίου ανεργίας, για την οποία είχε ήδη δοθεί παράταση έως την 1η Ιουνίου 2015 και τώρα δόθηκε δεύτερη παράταση έως τις 4 Ιανουαρίου 2016. Στην ίδια απόφαση τονίζεται επίσης, ότι από τις 4 Ιανουαρίου 2016 και μετά οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για μια σειρά από παροχές, θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η νέα παράταση, σημαίνει υποχρεωτικά πλέον ότι οι άνεργοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στις υπηρεσίες του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου στην οδό Υδρας στο Πεδίον του Αρεως για να θεωρήσουν την κάρτα τους. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία τους αλλά και η οικονομική επιβάρυνση, ειδικά για όσους είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στον ΟΑΕΔ από την περιφέρεια του Νομού.

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού, όπως είναι γνωστό, έχουν μεταφερθεί από το κέντρο της πόλης περιφερειακά αλλά σε ένα σημείο όπου οι περισσότεροι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν ακόμη και δύο αστικά λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν στο ΚΠΑ Απασχόλησης.

Από την ηλεκτρονική θεώρηση, εξαιρούνται οι αιτήσεις που αφορούν την τακτική επιδότηση της ανεργίας, το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων και το βοήθημα σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Ειδικά σε ό,τι αφορά την έκδοση βεβαίωσης ανεργίας, αλλά συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών, η νέα Διοίκηση αποφάσισε η χορήγησή τους να μπορεί να γίνει είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ανέργου σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού. Στις περιπτώσεις χορήγησης των παραπάνω βεβαιώσεων με ηλεκτρονικό τρόπο, επισημαίνεται από τον ΟΑΕΔ ότι αυτές φέρουν προηγμένη υπογραφή και ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου