ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα όλων των δικαστηρίων διεκδικούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

ανοιγμα-όλων-των-δικαστηρίων-διεκδικ-590682

Τι σχολιάζει η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το τέλος του lockdown σχολιάζει η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Γιάννα Παπαδημητρίου.

Με αφορμή τη λειτουργία των τακτικών δικαστηρίων εν αντιθέσει με τα ποινικά που είναι σε μερική αναστολή, διερωτάται: «Στη γραμματεία των δικαστικών υπηρεσιών και στα πολιτικά δικαστήρια δεν κολλάει, αλλά στα ποινικά δικαστήρια κολλάει ο ιός;».

«Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται ο αριθμός ατόμων που μπορεί να παραβρεθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Κι εδώ με εξαίρεση τα κακουργήματα που εκδικάζονται κανονικά εδώ και τρεις μήνες.

Προς τι λοιπόν η διάκριση στα ποινικά αναστέλλει τις ΚΥΑ;», είναι το δεύτερο ερώτημα που απευθύνει.

«Βαίνουμε προς το τέλος της πανδημίας και έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες.

Εληξε και η αναστολή αδειών στους υγειονομικούς διαβάζουμε.

Βέβαια διαβάζουμε και ότι κλείνουν πάλι σχολεία.

Κάνουμε σελφ τεστ πριν την προσέλευση στην εργασία μας. Αν κάνουν και όσοι θα δικάσουν και θα δικαστούν την προηγούμενη της δικασίμου δεν θα υπάρχει πρόβλημα», τονίζει και προτρέπει:

«Ανοίξτε τα δικαστήρια λοιπόν. Για τους δικαστικούς υπαλλήλους έτσι κι αλλιώς ανοιχτά ήταν πάντα.

Βέβαια χάσαμε συναδέλφους μέσα σε ένα χρόνο που συμπτωματικά υπηρετούσαν σε πολιτικά δικαστήρια και δεκάδες από εμάς αναρρώνουν σε κέντρα αποκατάστασης.

Εσείς αποφασίζετε.

Εμείς ανοιχτά κρατήσαμε τα δικαστήρια σε εποχές που ίσχυαν οι άδειες ειδικού σκοπού, που συνάδελφοι νόσησαν, που συνάδελφοι μπήκαν σε καραντίνα και απουσίαζαν.

Γιατί έπρεπε οι πολίτες να καταθέσουν έγκαιρα τα πιστοποιητικά για την καταβολή των αναδρομικών των συντάξεων, για να εισπράξουν οι επαγγελματίες την επιστρεπτέα προκαταβολή και τόσα άλλα που δεν μπορούσαν να ανασταλούν.

Ανοίξτε και τα ποινικά.

Έτσι κι αλλιώς η εργασία και η επιστροφή στην κανονικότητα ένα ατομικό ρίσκο είναι», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου