ΤΟΠΙΚΑ

Σφυροκοπά σε νεαρές ηλικίες ο κορονοϊός στη Μαγνησία

σφυροκοπά-σε-νεαρές-ηλικίες-ο-κορονοϊ-590655

Νεαρής ηλικίας ασθενείς και μεγάλος αριθμός αντίστοιχων κάτω των 60 ετών, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας ή και διασωλήνωσης, προβληματίζουν τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου

Δεν έχει τέλος, δυστυχώς, η μακάβρια λίστα ανθρώπων, που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό. Χθες η Μαγνησία βυθίστηκε για άλλη μία ημέρα στο πένθος, με το άγγελμα θανάτου 37χρονου ασθενούς στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο νεαρής ηλικίας άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 το πρωί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος περίπου έναν μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα. Στο Νοσοκομείο είχαν νοσηλευτεί και μέλη της οικογένειάς του, τα οποία ανάρρωσαν και έλαβαν εξιτήριο.

Με τον θάνατο του 37χρονου, που συγκλονίζει, ο αριθμός των νεκρών στο Νοσοκομείο Βόλου από τον περασμένο Οκτώβριο ανεβαίνει στους 252. Ακόμη εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, είτε στις κατοικίες τους, είτε σε άλλα Νοσοκομεία, εκτός Βόλου.

Χθες στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα.

Διασωληνώσεις νεαρών ατόμων

Στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου η ανησυχία για τις μικρές ηλικίες ασθενών και η νέα αύξηση των νοσηλειών, μετά τα συνεχή κρούσματα μετά το Πάσχα, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει, προειδοποιώντας σε όλους τους τόνους για τη λήψη μέτρων, είναι διάχυτη.

Χθες, διασωληνώθηκε και 46χρονη μητέρα δύο παιδιών. Εισήχθη για νοσηλεία εδώ και ημέρες, οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει τη διασωλήνωση, αλλά δεν στάθηκε δυνατό. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και έκριναν άμεσα να τεθεί σε μηχανική υποστήριξη. Εκτός από τη 46χρονη, μία ακόμη νεαρής ηλικίας γυναίκα, 43 ετών, διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου.

Συνολικά, χθες στο Αχιλλοπούλειο οι νοσηλευόμενοι ήταν 79. Από τα πέντε άτομα σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, οι τρεις είναι ηλικίας κάτω των 60 χρόνων.

Στη ΜΕΘ που είναι πλήρης, από τους οκτώ ασθενείς οι τρεις είναι ηλικίας 61, 43 και 46 χρόνων.

Στην Α’ Κλινική Covid, από τα 29 άτομα, τα 10 είναι κάτω από 60 χρόνων, δηλαδή 26, 36, 43, 46, 50, 50, 51, 54, 56, 59.

Στη Β’ Κλινική από τα 25 άτομα, τα οκτώ είναι κάτω από 60, δηλαδή 34, 34, 47, 47, 47, 53, 55 και 57.

Στη Γ’ Κλινική από τα 12 άτομα τα τρία είναι κάτω από 60 χρόνων, δηλαδή, 38, 42, 57.

Οι δωρεάν έλεγχοι σήμερα

Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης στον Δ. Βόλου, σήμερα Τρίτη 18.5:

– Μαζική δειγματοληψία στην παραλία Βόλου, έμπροσθεν Πανεπιστημίου έως 14:00.

– Μαζική δειγματοληψία με τη διαδικασία Drive-Through στον Βόλο, Πανθεσσαλικό Στάδιο έως 14:00.

– Μαζική δειγματοληψία με τη διαδικασία Drive-Through στον Βόλο (Α’ Βιομηχανική Περιοχή) έως 14:00.

Χθες, στην παραλία Βόλου πραγματοποιήθηκε μαζική δωρεάν λήψη τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω δειγματοληψίας. Διενεργήθηκαν τεστ σε συνολικά 362 άτομα και ανευρέθηκαν τρία θετικά. Στον Ανω Βόλο λήφθηκαν 195 δείγματα και βρέθηκαν έξι θετικά, στις Μηλιές/Πινακάτες λήφθηκαν 38 δείγματα και βρέθηκε ένα θετικό, ενώ στο Βελεστίνο λήφθηκαν 33 δείγματα και όλα ήταν αρνητικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου