ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθαριστριών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ζητούν-επαναπρόσληψη-όλων-των-απολυμ-590618

Την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ζητεί το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας.

«Εχουμε κλείσει 1,5 χρόνο στην ανεργία και δεν έχουμε καμία ουσιαστική απάντηση και λύση από την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Βρισκόμαστε στον αέρα καθώς έχει τελειώσει και το ταμείο ανεργίας που λάβαμε για κάποιους μήνες», υπογράμμισε η πρόεδρος του σωματείου Μαρία Πλαγερά στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στον θόλο του Πανεπιστημίου.

Μεταφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 31 εργαζόμενοι που έχουν οδηγηθεί στην ανεργία, η πρόεδρος επεσήμανε ότι «η τότε πρόταση της πρυτανικής αρχής και της Συγκλήτου για «προσωρινή» εργολαβία, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, που είναι χρονοβόρες, όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη συνέχεια της απασχόλησης για τους καθαριστές – καθαρίστριες του Πανεπιστημίου, αλλά ανοίγει το δρόμο στη «μονιμοποίηση» των εργολάβων».

Παράλληλα η πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι «δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας», με κοινά αιτήματα: «Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού που προβλέπει την συνέχιση του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος και την άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μην γίνει καμία απόλυση».

Την πλήρη στήριξή του εξέφρασε στον αγώνα των καθαριστριών ο Δημήτρης Μαργετάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι την ευθύνη για τις απολύσεις δεν έχει μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου