ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση του «Εσταυρωμένου» για στήριξη σε συνταξιούχο

εκκληση-του-εσταυρωμένου-για-στήρι-589155

Τη βοήθεια του «Εσταυρωμένου» και της τοπικής κοινωνίας ζητεί 72χρονος

Στην τοπική Εκκλησία και τον «Εσταυρωμένο» στράφηκε 72χρονος χαμηλοσυνταξιούχος, ζητώντας βοήθεια και στέγη για να μείνει και να τοποθετήσει τα λίγα υπάρχοντά του. Γροθιά στο στομάχι κάθε ανθρώπινη ιστορία που φτάνει μέχρι την πόρτα του «Εσταυρωμένου», ζητώντας τα αναγκαία και χέρι βοήθειας για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

«Δυστυχώς, οι τρεις ξενώνες του «Εσταυρωμένου» είναι γεμάτοι και γι’ αυτό τον λόγο ο 72χρονος φιλοξενείται προσωρινά σε κάποιον χώρο, μέχρις ότου εξασφαλίσει μόνιμη στέγη», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων και Αποφυλακισθέντων Βόλου «Εσταυρωμένος», π. Θεόδωρος Μπατάκας.

Μοναδικό αίτημα του χαμηλοσυνταξιούχου, που αδυνατεί να συντηρηθεί με τα 340 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με την φτώχεια και την μοναξιά, είναι ένας μικρός χώρος, για να μείνει, με τα λιγοστά του υπάρχοντα. Ο Σύλλογος, επιθυμεί να τον στηρίξει οικονομικά, σε μηνιαία βάση, για να συμπληρώνει ένα μικρό ενοίκιο, με την ελπίδα ότι τα ισχυρά αντανακλαστικά αλληλεγγύης που διακρίνουν την τοπική κοινωνία, θα λειτουργήσουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

«Από την πλευρά μας, θα τον στηρίξουμε ηθικά, ψυχολογικά και θα του δώσουμε ένα βοήθημα για κάποιο διάστημα. Δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο. Ειδικά όταν πρόκειται για περιστατικά με παιδάκια, βαριά ασθενείς, κακοποιημένες γυναίκες και ηλικιωμένους», υπογράμμισε ο π. Θεόδωρος.

Μετά την ένθερμη ανταπόκριση των Βολιωτών στο κάλεσμα του «Εσταυρωμένου» για την στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας, νεαρή μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά, ο Σύλλογος συνεχίζει το φιλανθρωπικό και ευρύτερα κοινωνικό του έργο, τείνοντας χέρι βοήθειας σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ υπενθυμίζει σε όλους ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι υπόθεση ζωής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου