ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Διαμαντένια για καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες από το παγετό

επερώτηση-διαμαντένια-για-καταστροφ-589091

Επερώτηση για τις καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες από το παγετό στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολόγος Διαμαντένιας, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προς τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ για την άμεση αποζημίωση των παραγωγών.

Ειδικότερα στην επερώτησή του ο κ. Διαμαντένιας αναφέρει: «η ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου αποτελεί για τους αγρότες μία από τις βασικές καλλιέργειες. Εξαιτίας των δύσκολων καιρικών φαινομένων (παγετός) της τελευταίας χρονικής περιόδου έχει ήδη διαφανεί ζημιά (σχίσιμο φλοιού βραχιόνων) , της οποίας το μέγεθος θα μεγαλώσει την Άνοιξη ,που τα δέντρα ανεβάζουν τους χυμούς τους.

Σας υπενθυμίζουμε πως η παραγωγή των ελαιοδέντρων την τελευταία τετραετία κυμάνθηκε από μέτρια έως μηδενικά επίπεδα και οι παραγωγοί περίμεναν την φετινή χρονιά για να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους. Αυτό καθιστά επιτακτική την αποζημίωση τους.

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή αν έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προς ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ

Οι ενέργειές σας πρέπει να είναι άμεσες , για να προλάβουν οι καλλιεργητές να προβούν στις πιθανά απαιτούμενες εργασίες (εκριζώσεις και επαναφυτεύσεις).

Είναι πιθανόν το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίζουν και άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου