ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε για εικονομηνύματα

καταδικάστηκε-για-εικονομηνύματα-851206

Τρία ερωτικού περιεχομένου εικονομηνύματα…«κόστισαν» σε 50χρονο από το Βόλο ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Την υπόθεση εκδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 50χρονος κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχος για παράβαση του νόμου περί προστασίας ατόμων από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε περίοδο που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με 36χρονη από το Βόλο, η οποία κατοικεί στην Αθήνα, βιντεοσκόπησε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου πολύ προσωπικές τους στιγμές εν αγνοία της.
Αργότερα και ενώ ο δεσμός τους είχε λήξει, απέστειλε στο δικό της κινητό τρία MMS, στα οποία ξετυλίγονταν αποσπάσματα από ερωτική τους συνεύρεση.
Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 15 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Επαψε η δίωξη
Εξάλλου σε απειλή μετατράπηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με την οποία προσήλθε χθες ως κατηγορούμενη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου 50χρονη, κάτοικος Μεγάλου Ελευθεροχωρίου.
Στο εδώλιο του κακουργιοδικείου κάθισε και ο αδερφός του συζύγου της, κάτοικος Φαλάνης Λάρισας, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί για την ίδια υπόθεση με την κατηγορία της εξύβρισης.
Μετά την μετατροπή της κατηγορίας, ο παθών, ο κουνιάδος δηλαδή της βασικής κατηγορούμενης, ανακάλεσε και η ποινική δίωξη έπαυσε οριστικά και για τις δύο πλευρές.
Το δικαστήριο έκρινε αθώα την 50χρονη και για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Έτσι η… οικογενειακή διαμάχη έληξε στην αίθουσα συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Οι δύο κατηγορούμενοι –νύφη και κουνιάδος- είχαν διαπληκτιστεί μεταξύ τους το καλοκαίρι του 2007, όταν ο δεύτερος πήγε μετά από έντονη βροχόπτωση στο πατρικό του στο Ελευθεροχώρι να βγάλει από το σπίτι τα νερά που είχαν εισέλθει σε αυτό και ζήτησε το λόγο από την πρώτη κατηγορούμενη, που δεν… τον ειδοποίησε έγκαιρα για την πλημμύρα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 50χρονη, μετά από ύβρεις που δέχθηκε, εξαγριωμένη απείλησε με μονόκαννο κυνηγετικό όπλο τον αδερφό του συζύγου της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου