ΤΟΠΙΚΑ

Οι δεσμεύσεις για τους αγρότες

οι-δεσμεύσεις-για-τους-αγρότες-851206

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών και την ανακοίνωση των μέτρων συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκης, σε τοπικό επίπεδο, δεν κρύβουν τους φόβους τους για ένα άλλο μείζον θέμα που έχει να κάνει με την αναβάθμιση των υποδομών στον πρωτογενή τομέα της Μαγνησίας. Ποιο; Ότι η αλλαγή ενοίκου στο Υπουργείο μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης, όσον αφορά στις δημόσιες δεσμεύσεις του προκατόχου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ειδικότερα ο κ. Αλέξανδρος Κοντός είχε υποσχεθεί, όταν ήταν υπουργός, ότι θα χρηματοδοτηθούν από το Δ΄ ΚΠΣ και από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, όπως αυτό που αφορά στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στο Πήλιο, τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο χείμαρρο Ξηριά στον Αλμυρό και τη δημιουργία κλειστού αρδευτικού κυκλώματος στο Πήλιο. Έργα σημαντικά και μακροπρόθεσμης αξίας και σημασίας για την ύπαιθρο του Νομού.
Στη Νομαρχία δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η αλλαγή υπουργού, από άλλο μάλιστα θεσσαλικό νομό, ενδεχομένως να σηματοδοτεί και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των έργων από τη νέα πολιτική ηγεσία και από τους πόρους που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα από το Δ΄ ΚΠΣ. Οι φόβοι τους δεν είναι φυσικά έωλοι. Όσοι υποστηρίζουν κάτι ανάλογο, με σύμμαχο την μακρόχρονη υπηρεσιακή ή πολιτική τους εμπειρία, έχουν δει και ζήσει πολλά, όπου προγενέστερες αποφάσεις και δημόσιες δεσμεύσεις έχουν ανατραπεί εν μια νυκτί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες, κυρίως της εκλογικής περιφέρειας του εκάστοτε υπουργού. Η συμπεριφορά δεν αφορά φυσικά στο συγκεκριμένο υπουργό. Δεν είναι άλλωστε προσωπικό το θέμα. Αποτυπώνει μία γενικότερη αντίληψη και δυσπιστία που υπάρχει και η οποία είναι το απότοκο αποτέλεσμα μίας νοσηρής νοοτροπίας, η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμη εκριζωθεί από την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα.
Όταν ακόμη και σήμερα, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, υπάρχουν έγκριτοι συνάδελφοι έγκυρων αθηναϊκών εφημερίδων, που παρακολουθούν καθημερινά το πολιτικό ρεπορτάζ του Μέγαρου Μαξίμου και οι οποίοι σημειώνουν με έμφαση ότι η τελευταία ανασύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού, επιβλήθηκε μετά από ενδελεχή έλεγχο των δημοσκοπήσεων και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα βουλευτών που εκλέγονται στους νομούς όπου υστερεί εκλογικά η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του 2007, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι παραπάνω φόβοι είναι κάτι περισσότερο από βάσιμοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου