ΤΟΠΙΚΑ

Παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

παιχνίδια-με-τον-πρόεδρο-της-δημοκρα-851206

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μην προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση που διετύπωσε ο κ. Παυλόπουλος» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη θέση που διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να στηρίξει τη δεύτερη θητεία του Κάρολου Παπούλια. Απομένει και το ΠΑΣΟΚ «να ξεκαθαρίσει τη θέση του», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως ο Πρόεδρος ασκεί με άψογο τρόπο τα καθήκοντά του και η συνεργασία του με την κυβέρνηση είναι άψογη. «Πιστεύω ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μικροπολιτικά παιχνίδια, σαν αυτά που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και γιατί ο Κ. Καραμανλής δεν το κλείνει, δήλωσε: «Ορισμένοι βλέπουν, οσφρίζονται εκλογές και όταν βλέπουν ότι τα σχέδιά τους δεν βγαίνουν, όπως τα έχουν φανταστεί, τότε αλλάζουν περπατησιά», δήλωσε ο κ. Αντώναρος και ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει μία προτεραιότητα, να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. «Αυτό είναι το μέλημά μας και όχι τα άλλα που κάποιοι άλλοι γράφουν, αναμασούν χωρίς λόγο», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Διαξιφισμοί
Το θέμα επανεκλογής του κ. Παπούλια δεν το προτείνει η ΝΔ, το προτείνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όταν το 82% των Ελλήνων -πρωτοφανές ποσοστό- αποδέχεται ότι ο κ. Παπούλιας είναι ένας καλός πρόεδρος και πρέπει να συνεχίσει
τη θητεία του» είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Εμείς δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε προαναγγέλλουμε εκλογές για τότε με κάτι ήξεις αφίξεις, ότι ναι μεν θα προτείνουμε Παπούλια αλλά θα τον επιλέξουμε μετά τις εκλογές. Αυτά είναι κομματικά παιχνίδια, είναι παιχνίδια δημοσκοπικής ευεξίας» πρόσθεσε ο κ. Τραγάκης.
«Δεν θα γίνουν εκλογές. Δεν τις χρειάζεται η Ελλάδα, δεν τις χρειάζεται η οικονομία. Χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν αυτήν την ώρα ανοιχτά και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Προσωπική άποψη Παυλόπουλου, οι υπουργοί πρέπει τώρα να ασχολούνται με το έργο τους σχολίασε δηκτικά, στο Mega, ο Σάββας Τσιτουρίδης. Ταυτοχρόνως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, άφηνε αιχμές και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε με τόλμη στην επανίδρυση του κράτους.
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα επανέλθει στο θέμα αυτό όταν το κρίνει σκόπιμο», ενώ σε ό,τι αφορά τις σχετικές δηλώσεις των κ.κ. Παυλόπουλου και Ρέππα είπε ότι «στις δηλώσεις Παυλόπουλου στόχος είναι να ανακινηθεί το θέμα με στόχο μικροκομματικά οφέλη», ενώ οι δηλώσεις Ρέππα εντάσσονται σε ένα γενικότερο προβληματισμό» για την πορεία της χώρας.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο, πρέπει να σκεφτούμε και το συμφέρον της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι «ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει εκλογικό νόμο που να ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής».
«Ακαιρη η συζήτηση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, προέχουν τα οξεία προβλήματα του τόπο», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να εφαρμόσει την εντολή που έλαβε στις εκλογές, υπογράμμισε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εφησυχάσει.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει σοφότερο έχει μάθη από τα λάθη του όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό κάνουν κακό στην κοινή προσπάθεια», δήλωσε, επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Η οικονομία και η κοινωνία καταρρέει από τα λάθη τους και αυτοί οραματίζονται νίκη στις εκλογές για να καλύψουν τα πάθη τους για την εξουσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου