ΤΟΠΙΚΑ

Ναυτιλιακή εταιρεία με ευαισθησίες

ναυτιλιακή-εταιρεία-με-ευαισθησίες-587912

Ναυτιλιακή εταιρεία με κοινωνικές ευαισθησίες αποδεικνύεται η ΑΝΕΣ, η οποία έχει το επιβατικό πλοίο «Πρωτεύς», καθώς έπειτα από συμφωνία της εταιρείας με την ΕΠΣΘ και ΕΣΚΑΘ θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά των ομάδων ποδοσφαίρου, των διαιτητών αλλά και των ομάδων μπάσκετ παράλληλα από το Βόλο προς τη Σκιάθο και τη Σκόπελο και την επιστροφή τους στο Βόλο. Οι ομάδες θα πηγαίνουν στα νησιά το Σάββατο για τους αγώνες και θα επιστρέφουν την Κυριακή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τέτοια ενέργεια δωρεάν μετακίνησης αθλητών πρώτη φορά επιτυγχάνεται, παρ’ όλο που εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων το προσπαθούσαν εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα από αυτή την κίνηση οι ομάδες γλιτώνουν τα έξοδα της μετακίνησης και θα χρεώνονται μόνο για τη διαμονή τους στα νησιά. Βέβαια ακόμη και σε αυτό το θέμα υπάρχει θετική εξέλιξη, καθώς μετά πρωτοβουλία των δύο νησιωτικών ομάδων και της ΕΠΣΘ, εξασφαλίστηκαν προσιτά πακέτα διανυκτερεύσεις για της ομάδες της ΕΠΣΘ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας, σχετικά με τη δωρεάν μετακίνηση των αθλητών από το πλοίο «Πρωτεύς» αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Αυτή η ενέργεια είναι πραγματικά πολύ σημαντική για εμάς. Ήταν κάτι που το προσπαθούσαμε χρόνια, αλλά το μόνο που καταφέρναμε ήταν μια μικρή μείωση. Φέτος για πρώτη φορά τα ποδοσφαιρικά Σωματεία θα μετακινούνται δωρεάν πράγμα πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς για τη μετακίνηση το κόστος για κάθε σωματείο ανέρχονταν μέχρι και 750 ευρώ. Ωστόσο τα σωματεία θα αναγκάζονται να διανυχτερεύουν στις Βόρειες Σποράδες καθώς δεν υπάρχει αυθημερόν δρομολόγιο, ωστόσο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε προσιτές τιμές. Από την πλευρά μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ΑΝΕΣ και στο επιβατικό πλοίο «ΠΡΩΤΕΥΣ».

Ο αντιπρόσωπος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολύ σημαντική ενέργεια, και στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάνε οι ομάδες είναι μια ανάσα. Ευχόμαστε να διατηρηθεί και για επόμενα χρόνια. Πραγματικά είναι συγκινητικό που υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο ταξιδιωτικός πράκτορας Νίκος Βισβίκης, που εκπροσωπεί την εταιρεία ΑΝΕΣ στο Βόλο, επισημαίνει ότι το πλοίο «Πρωτεύς» ως ιδιοκτησία μας εταιρείας λαϊκής βάσης, είναι αυτονόητο να έχει κοινωνική ευαισθησία και να στηρίζει εμπορική πολιτική κυρίως στους κατοίκους των νησιών.

Ο κ. Βισβίκης αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Έτσι σε διάφορες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες π.χ. (ΚΑΠΗ), προσφέρει ειδικές τιμές, όπως άλλωστε και η γενική τιμολογιακή πολιτική είναι τουλάχιστον κατά 20% φθηνότερη από αυτή των ανταγωνιστών. Ως το μόνο οχηματαγωγό πλοίο που απέμεινε στις Βόρειες Σποράδες προσπάθησε στο μέτρο του δυνατού να εξυπηρετήσει τη διακίνηση των νησιωτών προς τη Χερσαία Ελλάδα και ταυτόχρονα την αντίστοιχη διακίνηση των επισκεπτών – επαγγελματιών των νησιών (εμπορεύματα και οχηματαγωγά φορτηγά)».

Οσον αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ομάδων της ΕΠΣΘ και ΕΣΚΑΘ αναφέρει: « Συνεπώς δεν ήταν δυνατόν η διακίνηση των αθλητικών σωματείων αυθημερόν για την επιστροφή τους. Έτσι η εταιρεία προσφέρει δωρεάν μεταφορά, καθώς για τα σωματεία είναι αναπόφευκτη η πληρωμή για διανυκτέρευση των αθλητών στα νησιά και αντίστροφα στο Βόλο».

Τέλος, η ΕΠΣ Θεσσαλίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΠΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Προέδρους των Αθλητικών Σωματείων Σκοπέλου και Σκιάθου κατόρθωσαν με τις συνεννοήσεις που είχαν με την εταιρεία ΑΝΕΣ, η οποία έχει στο Βόλο το επιβατικό πλοίο «Πρωτεύς» , τη δωρεάν μετακίνηση των ποδοσφαιρικών Σωματείων προς τα δύο νησιά και την επιστροφή τους, στα πλαίσια της διεξαγωγής των τοπικών Πρωταθλημάτων. Για το λόγο αυτό ευχαριστεί την εταιρεία ΑΝΕΣ για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά της και καλεί τους φιλάθλους της Μαγνησίας να ανταποδώσουν αυτή την προσφορά προτιμώντας το συγκεκριμένο πλοίο για τη μετακίνησή τους. Επίσης ευχαριστεί για τις ενέργειές του τον ταξιδιωτικό πράκτορα Νίκο Βισβίκη, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία ΑΝΕΣ στο Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου