ΤΟΠΙΚΑ

Ενας δρόμος ξεχασμένος…

ενας-δρόμος-ξεχασμένος-587838

Εντονότατες διαμαρτυρίες διατυπώνουν συμπολίτες καταστηματάρχες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην οδό Γκλαβάνη και ειδικότερα πάνω από την 28ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς τη Γαζή, επισημαίνοντας ότι τα υπάρχοντα πρακτικά προβλήματα που εντοπίζονται στον περιβάλλοντα χώρο, δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Ενα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία έχουν κατ’ επανάληψη θέσει υπόψη της Δημοτικής Αρχής, είναι ο ελλιπής έως ανεπαρκής φωτισμός, ο οποίος καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διέλευση των περιοίκων, πολύ δε περισσότερο των ίδιων των καταναλωτών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Ηώ Δρετάκη, η οποία διατηρεί βιβλιοχαρτοπωλείο στη συγκεκριμένη οδό, μεταξύ Τάκη Οικονομάκη και Γαλλίας, επισημαίνει ότι: «μετά τις 6 το απόγευμα είμαστε κυριολεκτικά στο σκοτάδι, λόγω του ανεπαρκέστατου δημοτικού φωτισμού, παρότι βρισκόμαστε στο κέντρο, σε έναν από τους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους του Βόλου, την οδό Γκλαβάνη, που διέρχεται παραπλεύρως του Ιερού του Αγίου Νικολάου, του Μητροπολιτικού ναού της πόλης».

Η κ. Δρετάκη κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην κίνηση των καταστημάτων. «Πρέπει να ληφθεί μέριμνα και να επιδιορθωθούν τα πεζοδρόμια, τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση σε ορισμένα σημεία, ενώ αλλού λακκούβες και σπασμένες πλάκες καθιστούν τη διάβαση δύσκολη και επικίνδυνη για τους πεζούς», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν κατ’ επανάληψη σημειωθεί φαινόμενα πτώσης πεζών, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν.

Ενα βασικό σημείο, το οποίο αποτελεί κοινό αίτημα για καταστηματάρχες και διαμένοντες στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι «η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος του δρόμου και παράλληλα η ένταξη της οδού Γκλαβάνη και πάνω από το ύψος της Αλεξάνδρας, στο πρόγραμμα των εορταστικών στολισμών και εκδηλώσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπορική κίνηση, διότι είμαστε στο κέντρο ουσιαστικά», υπογραμμίζουν επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα προβλήματα των καταστηματαρχών έχουν κατ’ επανάληψη τεθεί υπόψη των αρμοδίων με τη μορφή υπομνημάτων, χωρίς, ωστόσο, να έχει δοθεί ακόμη λύση από τους αρμοδίους, προς μεγάλη απογοήτευση των αιτούντων.

«Κατανοούμε πλήρως την οικονομική δυστοκία που υπάρχει και το μόνο που ζητούμε είναι να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο τμήμα της Γκλαβάνη», επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που υποβλήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι καταστηματάρχες είναι: «η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος του δρόμου, η επιδιόρθωση των πεζοδρομίων στα σημεία που έχουν καταστραφεί, η σήμανση και ενεργοποίηση του ποδηλατόδρομου, η τοποθέτηση μικρών κάδων απορριμμάτων».

Παράλληλα όμως, τονίζεται ιδιαιτέρως ότι: «την ήδη βεβαρημένη κατάσταση των πεζοδρομίων επιδεινώνουν οι οδηγοί δικύκλων, οι οποίοι για να αποφύγουν την κυκλοφοριακή καθυστέρηση, ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια και τρέχουν με ταχύτητα, απειλώντας έτσι τη ζωή μικρών παιδιών ή και ηλικιωμένων που περπατούν στο πεζοδρόμιο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου