ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

στη-σκιάθο-ο-μητροπολίτης-χαλκίδος-587474

Στη Σκιάθο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Τη Σκιάθο θα επισκεφθεί ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να παραστεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου το βράδυ, μετά την Ακολουθία του Επιταφίου στη Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για τη Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου (Παναγία Λιμνιά) Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

Το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και αμέσως μετά θα επιστρέψει στη Χαλκίδα

Με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Θεολογική συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και του Κέντρου Οικουμενικής Ερευνας Στρασβούργου.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της Λουθηρανικής – Ορθόδοξης Θεολογικής Αδελφότητας του Αγίου Αθανασίου, που ιδρύθηκε με σκοπό την καλλιέργεια της φιλίας και των ακαδημαϊκών ανταλλαγών μεταξύ Λουθηρανών και Ορθόδοξων θεολόγων.

Βασισμένη στα σπουδαία επιτεύγματα των διαλόγων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ανάμεσα στις δύο κοινωνίες Εκκλησιών, η Αδελφότητα προωθεί τη συμμελέτη των πηγών των δύο παραδόσεων αποσκοπώντας στην από κοινού εξέταση και αντιμετώπιση των επειγόντων ερωτημάτων που αντιμετωπίζουν Εκκλησία και κοινωνία στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Οι μετέχοντες στο εγχείρημα αυτό προέρχονται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ενώ την περιοχή μας εκπροσώπησε ο Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης (Ελλάδα), Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και Ορθόδοξος Συμπρόεδρος της Αδελφότητας.

Η επόμενη συνάντηση της Αδελφότητας θα πραγματοποιηθεί το 2017 και θα αφιερωθεί στο ζήτημα της «Ιστορικής Ερμηνευτικής», με ιδιαίτερη έμφαση στους ποικίλους ρόλους που διαδραματίζει στις Εκκλησίες και στη θεολογία τους, στο παρόν και στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου