ΤΟΠΙΚΑ

Μεταπτυχιακά προγράμματα από την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

μεταπτυχιακά-προγράμματα-από-την-ασπ-587377

Και αύξηση του αριθμού των φοιτητών από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Σχολής, Σαράντος Ψυχάρης

Τη δυνατότητα παρακολούθησης και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τους φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, από τον ερχόμενο ή το αργότερο τον επόμενο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Σχολής, Σαράντος Ψυχάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα διδασκαλίας του τοπικού παραρτήματος. Παράλληλα, από το νέο ακαδημαϊκό έτος, η σχολή θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί περισσότερους φοιτητές στα προγράμματά της, καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το Διευθυντή της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, Σωκράτη Σαβελίδη, σήμερα στη σχολή παρακολουθούν το πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης 150 φοιτητές και το πρόγραμμα ειδίκευσης και συμβουλευτικής στον προσανατολισμό 50 φοιτητές. Οι αιτήσεις όμως για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ήταν τριπλάσιες και πλέον. Συνολικά 510 αιτήσεις δέχθηκε η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, που σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη στόχο έχει να αποτελέσει το δεύτερο ακαδημαϊκό πόλο, μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της Σχολής, Σαράντος Ψυχάρης, ανακοίνωσε ότι από το νέο ακαδημαϊκό έτος, θα αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών κατά ένα τμήμα (με παράλληλη μικρή μείωση του αριθμού των φοιτητών ανά τμήμα). Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους φοιτητές να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Επίσης ανακοίνωσε την πρόσβαση των φοιτητών του Βόλου στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες της ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και την έναρξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων με συνδυασμό εξ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευση από τον ερχόμενο ή το αργότερο τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Οπως ανέφερε ο κ. Ψυχάρης οι επιδόσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, κινούνται πάνω από το μέσο όρο των παραρτημάτων της Σχολής σε όλη την Ελλάδα.

Την ικανοποίησή της για την ενίσχυση του αριθμού των φοιτητών εξέφρασε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, η οποία παράλληλα πρότεινε την έναρξη σεμιναρίων ψυχολογίας προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να επιμορφώνονται και να μπορούν να ανταπεξέλθουν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου σε σύγχρονα προβλήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και ο σχολικός εκφοβισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της ΑΣΠΑΙΤΕ οι φοιτητές του ΕΠΠΑΙΚ παίρνουν 60 πιστωτικές μονάδες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να προσληφθούν ως εκπαιδευτικοί και σε σχολεία του εξωτερικού. Μάλιστα εφεξής τα πτυχία της ΑΣΠΑΙΤΕ θα εκδίδονται και στην αγγλική γλώσσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου