ΤΟΠΙΚΑ

Γειτόνισσα της έκλεψε χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ

γειτόνισσα-της-έκλεψε-χρυσαφικά-αξία-586172

Χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ άρπαξε από τη μπιζουτιέρα γειτόνισσας 37χρονη Βολιώτισσα, η οποία καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, με τριετή αναστολή και εφέσιμη.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι γονείς της οικογένειας απουσίαζαν από το σπίτι, στο οποίο βρισκόταν μόνο η κόρη τους, η οποία έκανε παρέα με την κόρη της κατηγορουμένης. Η 37χρονη τις επισκέφτηκε, αλλά αποχώρησε γρήγορα από τη μονοκατοικία προφασιζόμενη ότι είχε δουλειά.

Η γρήγορη αποχώρησή της από το σπίτι ήταν και αυτό που έκανε εντύπωση στην οικογένεια της παθούσας, όταν το απόγευμα της ίδια μέρας διαπίστωσε ότι τα κοσμήματα είχαν κάνει φτερά. Η παθούσα ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι στο σπίτι δεν είχε μπει κανένας άλλος από τη γειτόνισσά της, για την οποία εμφανίστηκε βέβαιη ότι έκρυψε τα κοσμήματα επάνω της και αποχώρησε.

Η κόρη της της είχε πει ότι η γειτόνισσα έμεινε για πολύ λίγο στο σπίτι και κατά τη διάρκειά της εκεί πήγε στην κρεβατοκάμαρα για να σπάσει ένα σπυράκι και στη συνέχεια αποχώρησε βιαστική. Στο Δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας και ο σύζυγος της παθούσας, ο οποίος δήλωσε στο Μονομελές ότι η οικογένεια ζήτησε να πληρώσει τα κοσμήματα και το θέμα να λυθεί πριν φτάσει στη Δικαιοσύνη.

Η πεθερά της κατηγορουμένης από την πλευρά της παραδέχτηκε ότι εκείνη προσφέρθηκε να γίνει συμβιβασμός υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η νύφη της έχει διαπράξει όντως τη κλοπή. Ο σύζυγός της 37χρονης, που ήταν συγκατηγορούμενος στην κλοπή, είπε ότι όταν ρώτησε την κατηγορουμένη τι συνέβη, τότε εκείνη ξέσπασε σε κλάματα.

Η 37χρονη αρνήθηκε κατηγορηματικά στο Δικαστήριο ότι διέπραξε την κλοπή. Ισχυρίστηκε ότι η ίδια ούτε επεδίωξε ούτε και ήθελε κανένα συμβιβασμό. Για την τύχη των κοσμημάτων είπε ότι δεν γνωρίζει τι μπορεί να έχουν γίνει.

Το Δικαστήριο έκρινε αθώο το σύζυγό της 37χρονης, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε να έχει εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ καταδίκασε την ίδια για κλοπή.

Στο Δικαστήριο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η 37χρονη δεν στράφηκε κατά των μηνυτών της με αγωγές, παρά το γεγονός ότι την κατήγγειλαν για κλοπή και αν ήταν αθώα θα τη δυσφημούσαν, ούτε και μήνυσε και την πεθερά της που προσφέρθηκε να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου