ΤΟΠΙΚΑ

«Λουκέτο» σε τέσσερα οδοντιατρεία στη Μαγνησία

λουκέτο-σε-τέσσερα-οδοντιατρεία-στ-586171

Τέσσαρα οδοντιατρεία στη Μαγνησία έβαλαν μέσα στο 2013 «λουκέτο» με τους ιδιοκτήτες τους να μεταναστεύουν σε Σουηδία, Αγγλία και Καναδά. Την ίδια στιγμή δεκάδες ακόμη οδοντιατρεία στο Βόλο, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση καθώς με δυσκολία ανταποκρίνονται στα λειτουργικά τους έξοδα (συντήρηση εξοπλισμών, προμήθεια φαρμάκων κ.α).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ωστόσο σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον κλάδο, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις προς άλλους, στο προαύλιο χώρου του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, με την κινητή οδοντιατρική μονάδα που θα τους παραχωρήσει το Νοσοκομείου Βόλου.

Παράλληλα οι οδοντίατροι θα ενημερώσουν το κοινό για τις εξελίξεις στο χώρο τους, καθώς και τρόπους πρόληψης των ασθενειών του στόματος, καθώς όπως αναφέρει ο Οδοντιατρικός σύλλογος Μαγνησίας «σήμερα, που η οικονομική κρίση περιορίζει τις δαπάνες τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής υγείας, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να προλαμβάνουμε οποιαδήποτε βλάβη στη γένεσή της και να την αποκαθιστούμε με το λιγότερο δυνατόν κόστος και ταλαιπωρία. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να συνηθίσει κανείς στην τακτική επαφή με τον οδοντίατρο. Επιβάλλεται η πρώτη επίσκεψη στο δεύτερο με τρίτο έτος της ηλικίας του παιδιού στο οδοντιατρείο. Η πρόληψη ξεκινώντας νωρίς, στοχεύει στη διατήρηση μιας υγιούς νεογιλής οδοντοφυΐας και τη μετάβαση της σε γερά και υγιή δόντια της ενήλικης ζωής».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κατερίνα Κλάρα, αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο η κίνηση στα ιατρεία έχει μειωθεί πάρα πολύ, με ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν ακόμη και το 50%.

«Ο κόσμος αποφεύγει τον οδοντίατρο γιατί φοβάται το κόστος»

Μάλιστα όπως αναφέρει η κ. Κλάρα, υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που μετά την πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο γίνονται «καπνός» καθώς λόγω την άσχημης στοματικής τους κατάστασης ανεβαίνει το κόστος και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τέλος η κ. Κλάρα αναφέρει ότι σε αυτήν την δύσκολή οικονομική συγκυρία η καλύτερη λύση για τους ασθενείς είναι η πρόληψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου