ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν σπιρομέτρηση στα χωριά του Πηλίου

δωρεάν-σπιρομέτρηση-στα-χωριά-του-πηλ-586008

Δωρεάν σπιρομέτρηση και ενημερωτικές εκδηλώσεις για την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), θα πραγματοποιηθεί στις Μηλιές, στην Αργαλαστή και στο Λαύκο. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν από κοινού η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Κινητή Μονάδα Ελέγχου Αναπνευστικής Λειτουργίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Ειδικότερα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Στις Μηλιές στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00, στην Αργαλαστή στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11:00 το πρωί έως την 13:00 και στο Λαύκο στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00.

Στο πλαίσιο έγκαιρης διάγνωσης της νόσου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν, μία απλή, γρήγορη και μη επεμβατική μέθοδος ελέγχου της αναπνευστικής λειτουργίας. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αποφυγή παραγόντων κινδύνου όπως είναι το κάπνισμα, η ενημέρωσή του σχετικά με τη νόσο, καθώς και η ανίχνευση ασθενών που πάσχουν από ΧΑΠ και χρήζουν περαιτέρω θεραπευτικής αντιμετώπισης και παρακολούθησης από ειδικούς Πνευμονολόγους.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να καλούν καθημερινά από τις 6 μ.μ μέχρι τις 9μ,μ, στο τηλ.: 6977506013.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου