ΤΟΠΙΚΑ

Συμπλοκές σε φοιτητικό πάρτι για φιλί ομοφυλόφιλων

συμπλοκές-σε-φοιτητικό-πάρτι-για-φιλί-58560

Φιλί νεαρών ανδρών ομοφυλοφίλων άναψε φωτιές σε πάρτι της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση), που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίο του Αρεως. Νεαροί που συμμετείχαν στο πάρτι στη… θέα του φιλιού αντέδρασαν έντονα και έφθασαν μέχρι και να χειροδικήσουν εναντίον του ζευγαριού, οι δημόσιες περιπτύξεις του οποίου φαίνεται να τους… προκάλεσαν.

Σήμερα, στις 4:30 το απόγευμα, στο Θόλο, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές της ΕΑΑΚ ενάντια σε φαινόμενα σεξισμού και ρατσισμού. Στο χώρο διεξαγόταν αποκριάτικο πάρτι της ΕΑΑΚ. Ανάμεσα στους νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι ήταν και το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων. Το φιλί που αντάλλαξαν ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο… Νεαροί που τους είδαν, φαίνεται ότι… σκανδαλίστηκαν. Πήγαν κοντά τους άρχισαν να τους βρίζουν και κατέληξαν να τους χτυπάνε. Τέσσερα με πέντε άτομα επιτέθηκαν εναντίον του ζευγαριού. Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από τους διοργανωτές του πάρτι. Εδωσαν εντολή να σταματήσει η μουσική και πήραν το μικρόφωνο. Κάλεσαν τους ταραξίες να αποχωρήσουν αμέσως από το χώρο. Οπως ανέφεραν, είναι ενάντια στο σεξισμό, στο φασισμό και σε φαινόμενα ρατσισμού.

Οι νεαροί αρνούνταν να αποχωρήσουν από το σημείο. Οι συμμετέχοντες στο πάρτι, κατάφεραν να τους βγάλουν έξω. Απείλησαν ότι θα επιστρέψουν με φίλους τους.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΑΑΚ, το πάρτι συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς νέο επεισόδιο. Ωστόσο σήμερα, με φόντο το συμβάν, φοιτητές της ΕΑΑΚ προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε φαινόμενα σεξισμού και ρατσισμού, στις 4:30 το απόγευμα, στο Θόλο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου