ΤΟΠΙΚΑ

Αεροπορική σύνδεση Νέας Αγχιάλου – Ηρακλείου

αεροπορική-σύνδεση-νέας-αγχιάλου-ηρ-584792

Προσγειώνεται το πρώτο τσάρτερ – Πώς σχολιάζουν το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού ξενοδόχοι στη Μαγνησία

Πρεμιέρα πτήσεων εξωτερικού σήμερα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με το πρώτο τσάρτερ της γαλλικής Transavia France με 189 επιβάτες να προσγειώνεται στις 18.45, λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη της πρώτης πτήσης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί, παράλληλα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Μαγνησίας με την Κρήτη, με τη γραμμή Νέα Αγχίαλος – Ηράκλειο να ανοίγει στις 15 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανοίγουν, επιτέλους, οι πτήσεις εξωτερικού, με τον γερμανικό Condor να ζεσταίνει μηχανές για τις 5 Ιουνίου και τη βρετανική Easy Jet λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου, δίνοντας τον τόνο στη φετινή τουριστική σεζόν.

Θετικό προμήνυμα, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου, Κώστα Ευσταθίου, το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού και η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Μαγνησίας με την Κρήτη, ενώ υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η νέα πτήση εσωτερικού που ανοίγει.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα προγραμματίζονται δύο αεροπορικά δρομολόγια την εβδομάδα Τρίτη και Παρασκευή, ενώ η γαλλική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε ότι θα προστεθεί και δεύτερη πτήση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος.

Με ισχυρή την πεποίθηση ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση, με βασικό όπλο το εμβόλιο, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου επισήμανε ότι «είναι θετικό το κλίμα, που δημιουργείται, σε συνάρτηση με το ότι ανοίγει η πρώτη πτήση εσωτερικού στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου».

Σχολιάζοντας την άφιξη της πρώτης πτήσης εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας Κώστας Λεβέντης υπογράμμισε ότι «μας δημιουργεί θετική αίσθηση ότι ανοίγει ο δρόμος από το εξωτερικό. Οπωσδήποτε είναι θετική η πρώτη άφιξη αεροπλάνου από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και κάθε πτήσης που θα ακολουθήσει. Εκτιμώ ότι χρειάζεται υπομονή και πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και αυτό είναι σημαντικό».

Εξίσου ευοίωνο χαρακτηρίζει το γεγονός ότι άνοιξε η ροή των κρατήσεων, με τον κύκλο των μαζικών αφίξεων να έχει ως αφετηρία τις 10 Ιουνίου, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. «Υπάρχουν κρατήσεις, αρχίζει σιγά – σιγά η κίνηση, και θεωρώ δεδομένο ότι θα επανέλθει η βρετανική αγορά, γιατί οι εταιρείες θα αρχίσουν να δρομολογούν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Στα μέσα Ιουνίου θα αρχίσει η κανονική ροή της τουριστικής κίνησης, θα αρχίσουν να γεμίζουν τα αεροπλάνα, με αυξητική τάση στα μέσα Ιουλίου», είπε.

Προσδοκίες στη Μαγνησία

Θετικές σκέψεις προκαλεί το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Η έλευση του πρώτου αεροπλάνου στο αεροδρόμιο είναι ένα χαρμόσυνο μήνυμα για το καινούργιο ξεκίνημα που περιμένουμε έναν χρόνο. Είναι θετικό ότι ξεκινούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος». Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στον τουρισμό, υπογράμμισε ότι «προς το παρόν είναι προβληματική», ενώ σημείωσε ότι «θεωρούμε ότι στα τέλη Ιουνίου θα αρχίσει, κατά πάσα πιθανότητα, καλή κίνηση».

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται η ξενοδόχος Δήμητρα Αγριγιάννη, μέλος στο ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, η οποία υπογραμμίζει ότι «ανοίγει σιγά – σιγά ο τουρισμός και μας χαροποιεί η πρώτη άφιξη πτήσης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Το πρώτο συναίσθημά μας είναι χαρά και νιώθουμε θετικά συναισθήματα». Σε αναμονή για την έναρξη του τουρισμού, η κ. Αγριγιάννη προσβλέπει στην έλευση Ελλήνων τουριστών σε πρώτη φάση, ενώ ευελπιστεί ότι «με τη βοήθεια του εμβολίου θα ανοίξει ο τουρισμός». Δυνατότητες υπάρχουν πάντα στην περιοχή, όπως επισημαίνει η ίδια, ενώ στρέφει, παράλληλα, το βλέμμα στην έλευση τουριστών και τα γραφεία του εξωτερικού, με την προσδοκία της τόνωσης της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Προβληματισμένος και σκεπτικός εμφανίζεται, την ίδια στιγμή, ο ξενοδόχος Πάρης Κονιόρδος, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της σεζόν βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα. «Οταν υπάρχουν 2.000 κρούσματα, πολλοί διστάζουν να έρθουν στην Ελλάδα και φοβάμαι ότι το κλίμα θα βελτιωθεί πολλούς μήνες μετά, ως προς τα κρούσματα, γιατί μειώνονται με πολύ αργό ρυθμό».

Παράλληλα, υπενθύμισε τις κρατήσεις που σημειώθηκαν πέρυσι όταν τα κρούσματα ήταν λιγότερα από 50 στην Ελλάδα, για να προσθέσει ότι η επιδημιολογική εικόνα έχει σαφή επίδραση στην ψυχολογία των τουριστών. Εμφανώς προβληματισμένος, έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα να αποδειχθεί καλύτερη από την περσινή, ενώ προσέθεσε ότι «τα περισσότερα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν από τα μέσα Ιουνίου».

Ανάπτυξη αεροδρομίου

Παράλληλα με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης εργασίας που είχε προχθές στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου και το μέλος της ΔΕ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Θέκλα Καμμένου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση και ανάπτυξη και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας, συνεχίζονται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Παράλληλα, συνεχίζονται η προσπάθεια και οι διεργασίες, αρμοδίως για την ένταξη γραμμών, που θα περιλαμβάνουν τον Βόλο, στις άγονες γραμμές, ώστε σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με το σχετικό θεσμικό πλαίσιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου