ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή «τρύπα» στο αποχετευτικό

διπλή-τρύπα-στο-αποχετευτικό-584648

Εκτός δικτύου αποχέτευσης οι συνοικίες Βαμβακιά και Αστέρια στην Αγριά

Διπλή… «τρύπα» αποτελεί για το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς, που βρίσκεται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι, η απουσία συνδέσεων σε δύο οικισμούς που αριθμούν συνολικά 500 κατοικίες. Βαμβακιά και Αστέρια μένουν εκτός δικτύου αποχέτευσης, δεδομένου ότι δεν είναι ενταγμένες στο σχέδιο πόλης της Αγριάς και άρα δεν προβλέπονται έργα κοινής ωφέλειας στις δύο περιοχές!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι κάτοικοι της Αγριάς, επιστούν την προσοχή στο Δήμο Βόλου ενόψει της τελικής έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που θα καθορίσει την ανάπτυξη της περιοχής για τα επόμενα 20 χρόνια αλλά και στη ΔΕΥΑΜΒ που ήδη ολοκληρώνει το έργο του δικτύου αποχέτευσης στην ενότητα Αγριάς, με στόχο τη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου.

Σύμφωνα με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Βόλου, Μπάμπη Ζάχο, με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, το έργο θα έχει δύο… τρύπες. Μία στην περιοχή Βαμβακιά –περιοχή «φάντασμα» στο σχέδιο πόλης από τη στιγμή που δεν υπάρχει πουθενά- και μία στην περιοχή Αστέρια –περιοχή που λειτουργεί ως ξεχωριστός οικισμός βάση Ευρωπαϊκής οδηγίας.

Συνολικά 200 στην πρώτη περίπτωση και 300 στη δεύτερη περίπτωση σπίτια μένουν εκτός δικτύου αποχέτευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου.

Όπως εξηγεί οι δύο περιοχές δεν έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης της δημοτικής ενότητας Αγριάς και ως εκ τούτου δεν προβλέπονται να γίνουν έργα κοινής ωφελείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενόψει της ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να προχωρήσει στην ενσωμάτωση των δύο περιοχών στο σχέδιο πόλης και κατ’ επέκταση στο Γ.Π.Σ. προκειμένου η Βαμβακιά και τα Αστέρια να μπορέσουν να ενταχθούν τουλάχιστον στη β’ φάση του έργου του αποχετευτικού δικτύου.

«Πρόκειται για αδικίες στο Γ.Π.Σ. που θα πρέπει να αποκατασταθούν. Μόλις οι δύο περιοχές ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, θα μπορέσουν να γίνουν και έργα κοινής ωφελείας προς όφελος των κατοίκων. Σήμερα, στη Βαμβακιά δεν υπάρχει καν αγροτικός δρόμος και η συνοικία με τα 200 περίπου σπίτια είναι απροσπέλαστη. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει μέριμνα τα προβλήματα θα παραμένουν και θα πολλαπλασιάζονται για τους κατοίκους», υπογράμμισε ο κ. Ζάχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου