ΤΟΠΙΚΑ

Οίκοι ανοχής : Φεύγουν από το κέντρο …

οίκοι-ανοχής-φεύγουν-από-το-κέντρο-5844

Στον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Χαλέβα τον οποίο κατηγόρησε ως τον υπαίτιο που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη λειτουργία των οίκων ανοχής στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, επέρριψε τις ευθύνες η Δημοτική Αρχή την ανακίνηση του θέματος για την εκδίωξη των εκδιδομένων γυναικών που μετά από έξι δεκαετίες υποχρεώνονται να αλλάξουν …πιάτσα.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που κλήθηκε να ψηφίσει τη νέα κανονιστική απόφαση που πριν ένα μήνα, ψήφισε και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που χωροθετεί τις έντεκα άδειες ως εξής : Πέντε άδειες στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, δύο στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας και από μία στη Νέα Αγχίαλο, την Αισωνία, την Αρτέμιδα και την Αγριά.

Για το θέμα , στο οποίο ήταν παρούσες και ορισμένες από τις ιερόδουλες, μαζί με τη νομική τους εκπρόσωπο, οι τόνοι ανέβηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών με τη Δημοτική Αρχή να τους κατηγορεί από την πλευρά της για υποκρισία. Εάν οι οίκοι ανοχής δεν μεταφερθούν από τη Μεταμόρφωση, θα κλείσουν καθώς μετά από παρέμβαση του κ. Κώστα Χαλέβα ενεργοποιήθηκε ο Νόμος που απαγορεύει την έκδοση αδειών σε περιοχές με τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης συνοικίας. Καμία υπηρεσία δεν υπογράφει την ανανέωση των αδειών, μετά την καταγγελία και οι οίκοι λειτουργούν παράνομα, είπε ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης και συνέχισε : «φροντίσαμε να βρούμε μια λύση για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις. Αν αφήναμε το θέμα στην τύχη του τότε οι επιχειρήσεις θα έκλειναν. Σταματήστε πλέον την υποκρισία. Στην ουσία μας λέτε πως πρέπει να αφήσουμε το θέμα στην τύχη του και να σφραγιστούν οι επιχειρήσεις.».

Για την αλλαγή του καθεστώτος ο δήμος δίνει παράταση 8 μηνών και όταν η νομική σύμβουλος των εκδιδόμενων γυναικών τόνισε ότι η νομοθεσία περί αποστάσεων που πρέπει να τηρούν οι οίκοι ανοχής από δημόσια κτίρια και τις εκκλησίες, μπορεί να αλλάξει, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε πως εφόσον μέσα σε 8 μήνες αλλάξει η νομοθεσία, κανείς δεν θα μπορέσει από τα ελεγκτικά όργανα να κλείσει τις επιχειρήσεις.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μόσχος σημείωσε πως η πρόταση της δημοτικής αρχής για διασπορά των οίκων ανοχής και στις δημοτικές ενότητες του Βόλου διασφαλίζει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μόσχος κατηγορήθηκε από τον Θωμά Κλημόπουλο για συντηρητισμό και τόνισε πως η λογική που ακολουθεί ο αντιδήμαρχος είναι έξω από κάθε μέτρο. Τάχθηκε υπέρ της παραμονής των οίκων ανοχής στη Μεταμόρφωση και κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο για παρεκτροπή.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Θ. Διαμαντένιας υποστήριξε την άποψη ότι ουδείς επιθυμεί στην Αγχίαλο οίκο ανοχής ,ενώ και ο σύμβουλος Ν. Χαυτούρας επιτέθηκε στο Ν. Μόσχο και ανέφερε πως τις ιερόδουλες δεν τις θέλουν στα χωριά, ενώ ο Γ. Καουνάς υποστήριξε την εισήγηση του αντιδημάρχου, αλλά δήλωσε με τη σειρά του πως στην Αισωνία δεν θέλουν οίκο ανοχής γι’ αυτό και ο Βόλος μπορεί να αυξήσει κατά μία τις άδειές του.

Ο αντιδήμαρχος Π. Πελεκάνος δήλωσε πως οι οίκοι ανοχής λειτουργούν χωρίς νόμιμες άδειες και αναφέρθηκε στην καταγγελία Χαλέβα που άνοιξε τον ασκό του αιόλου.

«Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σήμερα έπρεπε να έχει σφραγίσει τα καταστήματα, μετά τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί κατά των οίκων ανοχής. Έπρεπε να δοθεί λύση» είπε. Όπως εξήγησε, ο κ. Πελεκάνος, οι οίκοι έπρεπε να έχουν σφραγιστεί και ο δήμος ήταν εκείνος που ανέλαβε να βρει λύση για να συνεχίσουν οι επαγγελματίες να δραστηριοποιούνται. Τέλος ο Γ. Μουλάς από τη μείζονα μειοψηφία υποστήριξε πως οι οίκοι ανοχής πρέπει να μείνουν στη θέση τους και να λύσουν το πρόβλημα οι επαγγελματίες , εάν προκύψει στο μέλλον, παρότι σήμερα δεν διαθέτουν και ουδείς ανανεώνει άδειες και κάλεσε την δημοτική αρχή να μην εφαρμόσει το Νόμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου