ΤΟΠΙΚΑ

Μπορούμε να διεκδικήσουμε με επιτυχία το Δήμο Βόλου

μπορούμε-να-διεκδικήσουμε-με-επιτυχί-584266

Στον απόηχο της προχθεσινής ανοικτής συνέλευσης της παράταξης στο Δημαρχείο του Βόλου, από το Γραφείο Τύπου των Δρόμων Συνεργασίας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις κατάμεστες αίθουσες εκδηλώσεων και συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου έγινε με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της παράταξής μας «Δρόμοι Συνεργασίας». Μια συνέλευση της οποίας δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να δουν εικόνες οι συμπολίτες μας αφού παντελής ήταν η απουσία των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα έντυπα ΜΜΕ είχαν αξιόλογη συμμετοχή.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της παρουσιάστηκαν
Α) οι βασικοί προγραμματικοί άξονες ενάντια στις μνημονιακές και «Καλλικρατικές» πολιτικές
Β) απολογισμός δράσης των δημοτικών συμβούλων της παράταξης
Γ) κριτική στα πεπραγμένα του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο πολλοί συμπολίτες με τοποθετήσεις που περιστράφηκαν στα αποτελέσματα της διαχειριστικής λειτουργίας της Δημοτικής αρχής στα πλαίσια στήριξης τελικά των μνημονιακών πολιτικών, κριτικής και καταδίκης του Καλλικράτη που ουσιαστικά οδηγεί σε μαρασμό και καταστροφή την τοπική αυτοδιοίκηση. Με τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους συνέβαλλαν στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης και συγκεκριμενοποίησης του προγράμματος. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι με τις συμμετοχικές διαδικασίες, την διεύρυνση και ανανέωση που επιτυγχάνεται και την επεξεργασία ενός προγράμματος που θα απαντά στην καθημερινότητα του πολίτη με παράλληλη ανάπτυξη αλληλέγγυων δομών, η παράταξη μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία τον Δήμο Βόλου.
Οι εργασίες της συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με δημιουργία πολυμελούς συντονιστικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει από εδώ και πέρα τις όλες τις διαδικασίες μέχρι τις εκλογές. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνονται συχνά ανοιχτές συνελεύσεις συμπολιτών και φίλων της παράταξης όπου θα γίνεται διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για την τακτική και τις θέσεις μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου