ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικο χρώμα στον Καναδά

βολιώτικο-χρώμα-στον-καναδά-584251

Βολιώτικο χρώμα έχει το πιο επιτυχημένο και διάσημο εστιατόριο του Τορόντο, το οποίο ονομάζεται «La Maquette» και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία. Η Αντζυ (Αγλαΐα) Κανάβα, η μικρότερη κόρη του Δημήτρη και της Νίκης Κανάβα από τη Μακρινίτσα και τον Κισσό αντίστοιχα, είναι ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου εστιατορίου, που διαθέτει γαλλική φινέτσα και βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο, στην καρδιά του Τορόντο.

Το εστιατόριο που διευθύνει με πολύ μεράκι η κ. Κανάβα, απέσπασε βραβεία για το καλύτερο φαγητό, την καλύτερη αισθητική, το καλύτερο σέρβις και χαρακτηρίζεται ως «το πιο ρομαντικό ρεστοράν της πόλης».

Όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της, «γεννήθηκα στο Βόλο, όπου έζησα μέχρι τα εφηβικά μου χρόνια και στη συνέχεια η οικογένειά μου μετανάστευσε στον Καναδά». Η πάντα χαμογελαστή και δραστήρια Αγλαΐα Κανάβα, γεννήθηκε στο Βόλο και αποφοίτησε από το Β Γυμνάσιο Θηλέων. Κάτοικοι της Μακρινίτσας μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την ίδια και την οικογένειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι όλοι πολύ καλοί και εργατικοί άνθρωποι».

Μετά τη μετανάστευση στον Καναδά, η οικογένεια Κανάβα δραστηριοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον τομέα της εστίασης, ενώ το 1994, η Αντζυ δημιούργησε με πολύ μεράκι το εστιατόριο «La Maquette», που είναι φημισμένο στον Καναδά. Η εξαιρετικά δραστήρια Βολιώτισσα, η οποία είχε ως στόχο να ασχοληθεί αρχικά με την ιατρική, είναι ένθερμη οπαδός της υγιεινής διατροφής, αλλά και της ευεξίας, την οποία εφαρμόζει στην καθημερινότητά της.

Κάθε μέρα θα τη συναντήσει κανείς στην κεντρική κλειστή αγορά της πόλης, μαζί με τους συνεργάτες της, να ψωνίζει φρέσκα βιολογικά μαρουλάκια, βιολογικά λαχανικά, αρωματικά βότανα και γλυκά, ζουμερά φρούτα από τοπικούς παραγωγούς και εισαγωγείς. Εντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σκιαγραφούν με ένθερμα σχόλια τη δράση της πολυτάλαντης και πολυπράγμονος Βολιώτισσας, η οποία με πολλή δουλειά και μεράκι, ανέπτυξε πολύ σημαντική επιχειρηματική δράση. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε στον Καναδά την εταιρεία Aesthetic Solutions, που έχει ως αντικείμενο τους τομείς της ευεξίας και της υγιεινής διατροφής.

Η Αντζυ Κανάβα έχει βαθιές πνευματικές αναζητήσεις και εργάζεται με ομάδα διαλογισμού που έχει δημιουργήσει, προκειμένου «να διευρύνει το πνευματικό της ταξίδι» όπως σημειώνει η ίδια.

Η ιδιοκτήτρια και σεφ του εστιατορίου «La Marquette» μιλάει πολύ αγάπη για τη δουλειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το «La Marquette» είναι το σπίτι μου και όταν έρχονται καλεσμένοι στο σπίτι μου, θέλω να τους προσφέρω το καλύτερο». Κατά γενική ομολογία, ο συνδυασμός ιταλικής και γαλλικής κουζίνας, γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, οι οποίοι απολαμβάνουν την κουζίνα της μαμάς, σε ένα φημισμένο, κορυφαίο εστιατόριο.

Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι η Βολιώτισσα επιχειρηματίας είναι εξαιρετικά φιλάνθρωπη και διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις, προκειμένου να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, στηρίζοντας χώρους φιλοξενίας γυναικών, νοσοκομεία για άρρωστα παιδιά, αλλά και άπορα παιδιά στη Τζαμάϊκα, το Τορόντο και αλλού.

Ο χαρακτηρισμός «δραστήρια» που της αποδίδουν όσοι την γνωρίζουν από παιδί, επιβεβαιώνεται περίτρανα, μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει. Παρά το εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμά της, όταν της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της, επισκέπτεται την Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής της, με τον οποίο διατηρεί ακατάλυτους δεσμούς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου