ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση συντονισμού από τους αγρότες των Λεχωνίων

πρόταση-συντονισμού-από-τους-αγρότες-584206

Πρόταση συντονισμού για το θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων έκαναν χθες αγρότες και συνεταιριστές των Λεχωνιών προς τους Αγροτικούς Συλλόγους του Ανατολικού Πηλίου.

Η απόφαση πάρθηκε σε προχθεσινή γενική συνέλευση στα Λεχώνια, στην οποία αποφασίστηκε επίσης να επιδιώξουν συναντήσεις με τους Βουλευτές της Μαγνησίας, προκειμένου να τους μεταφέρουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το μέτρο που προωθείται από την Κυβέρνηση.

Οι αγρότες των Λεχωνίων τόνισαν ότι με το μέτρο που προωθείται έχει ήδη δημιουργηθεί αναστάτωση στον κλάδο τους και ότι αποτρέπουν τον κόσμο από το να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα οι αγρότες της περιοχής επισημαίνουν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν μέσα στο Νοέμβριο οι αγρότες της Λάρισας.

«Πραγματικά με το εν λόγω σχέδιο οδηγούμαστε στην εξουθένωση των αγροτών και στη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα» αναφέρει ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων κ. Γιάννης Αλπάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «ο πρωτογενής τομέας θεωρούνταν πάντα πυλώνας ανάπτυξης, δυστυχώς όμως κάποιοι προσπαθούν να τον καταστρέψουν, καθώς στο τέλος δεν θα έχουμε ούτε τη δυνατότητα παραγωγής», καταλήγει ο κ. Αλπάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου