ΤΟΠΙΚΑ

Εριξαν τα ναρκωτικά στη σόμπα για να μην τα βρουν αστυνομικοί

εριξαν-τα-ναρκωτικά-στη-σόμπα-για-να-μη-584178

«Έφοδος» του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε τρία σπίτια προχθές στο Βόλο, με συλλήψεις πέντε ατόμων και κατάσχεση κάνναβης συνολικού βάρους 92,83 γραμμαρίων, κοκαΐνης βάρους 0,35 γραμμαρίων και καύσιμης ύλης με υπολείμματα ναρκωτικών 144,7 γραμμαρίων.

Διακίνηση κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών αποκάλυψε η διακριτική παρακολούθηση σπιτιού στο κέντρο της πόλης, ύστερα από πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του Τμήματος Δίωξης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν όλα τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης.

Έκαναν «ντου» σε όλους τους τόπους δράσης του και στο σπίτι που είχαν για καβάτζα των ναρκωτικών. Η επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε από προχθές το μεσημέρι, οπότε οι αστυνομικοί είχαν βεβαιωθεί για τον τρόπο δράση των διακινητών ναρκωτικών.

Σε κεντρικό σημείο της πόλης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 20χρονη Βολιώτισσα και έναν 39χρονο, που υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν ναρκωτικά, και στα σπίτια τους βρήκαν και κατάσχεσαν έξι ποσότητες κάνναβης βάρους 73,25 γραμμαρίων, ένα ξίφος με λάμα μήκους 45 εκατοστών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 340 ευρώ, και οδηγήθηκαν γρήγορα στους προμηθευτές και μεταφορείς των ναρκωτικών.

Προανακριτικά προέκυψε ότι στα ηνία του κυκλώματος διακίνησης βρίσκονταν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 27, 26 και 22 ετών, οι οποίοι και προμήθευαν τα ναρκωτικά στα υπόλοιπα μέλη.

Μεγάλο μέρος ωστόσο της ποσότητας των ναρκωτικών εκτιμάται ότι οι δράστες το κατάστρεψαν. Στο σπίτι που συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προλάβει να ρίξουν τα ναρκωτικά σε σόμπα, ώστε να μην έχουν επάνω τους αποδεικτικά στοιχεία.

Οι διακινητές εκτιμάται ότι είχαν επάνω τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σε κάθε πώληση, σύμφωνα με πληροφορίες, διοχέτευαν σε χρήστες κάνναβη βάρους 50-60 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί βρήκαν, στην οικία όπου τους συνέλαβαν, και κατάσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,35 γραμμαρίων, τρεις ποσότητες κάνναβης βάρους 19,58 γραμμαρίων, καύσιμη ύλη με υπολείμματα ναρκωτικών βάρους 144,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 2.960 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και, σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δράστες κρατούνται, και σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθούν στην Ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου