ΤΟΠΙΚΑ

S.O.S. μέσω Facebookκαι Twitter

s-o-s-μέσω-facebookκαι-twitter-584165

Σήμα S.O.S. για τα αδέσποτα ζώα που κακοποιούνται βάναυσα και πολλές φορές βρίσκουν τραγικό θάνατο στα χέρια άρρωστων εγκεφάλων, στέλνουν χιλιάδες πολίτες, μέσω Facebook και Twitter.

Τις τελευταίες ημέρες ψήφισμα με αίτημα την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας για τα Ζώα, προκειμένου να δοθεί τέλος στο μαρτύριο των απροστάτευτων ψυχών, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα απανωτά κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων, κυρίως αδέσποτων σκύλων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η σκυλίτσα στις Αλυκές που δέχθηκε θανατηφόρο χτύπημα από αρρωστημένο εγκέφαλο την ώρα που γεννούσε τα κουταβάκια της, αποτελεί το πιο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης ζώου μέχρι θανάτου, που συνεχίζει να συγκλονίζει όχι μόνο τη Μαγνησία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ωστόσο τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν σε αντίστοιχα περιστατικά δεν είναι ικανά από μόνα τους να σταματήσουν την κακοποίηση ζώων.

Οι πολίτες αποφάσισαν να οργανωθούν. Μέσω Facebook κυκλοφόρησε ψήφισμα για την ίδρυση από την Κυβέρνηση Ελληνικής Αστυνομίας Ζώων, με αφορμή περιστατικό βάναυσης κακοποίησης σκύλου στην Κρήτη.

Το ψήφισμα έχουν ήδη υπογράψει 61.000 χρήστες του Facebook, πολλοί εκ των οποίων από το Βόλο, μετά το τραγικό συμβάν στις Αλυκές. Αίτημα όλων να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, τα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων, πληθαίνουν. «Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο, ιδιοκτήτες ζώων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας τους. Οι ελληνικοί δρόμοι έχουν γεμίσει με αδέσποτα, ενώ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αδυνατούν να μεριμνήσουν για τη στείρωση και την υιοθεσία τους όπως επιβάλλει ο Νόμος «4039 για τα Ζώα».
Ταυτόχρονα, η έλλειψη φιλοζωικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία, καθιστά πολλές φορές ανυπόφορο το βίο ακόμη και των κατοικίδιων ζώων, αφού οι ιδιοκτήτες τους επιλέγουν τη βία, για να τα «πείσουν» να τους υπακούσουν.
Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ιδρύσει την Ελληνική Αστυνομία Ζώων.

Υπογράψτε για τον σκοπό αυτό, διαδώστε την προσπάθειά μας στο Facebook και στο Twitter και βοηθήστε μας να πιέσουμε και να πείσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση να δώσει τέλος στην κακοποίηση ζώων», τονίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου