ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνει τις πωλήσεις κρασιού

αυξάνει-τις-πωλήσεις-κρασιού-584133

Για 4η συνεχόμενη χρονιά αναμένονται να αυξηθούν οι πωλήσεις κρασιού για τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», καθώς κάθε χρόνο αυξάνεται η ζήτηση από ελληνικές πόλεις, ενώ παράλληλα γίνονται σημαντικά βήματα στον εξαγωγικό τομέα σε αμερικάνικες, ρωσικές και κινέζικες αγορές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Επίσης φέτος είναι μια ιδιαίτερα καλή χρονιά, καθώς η παραγωγή κρασιού θα είναι κατά 15% αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι. Σήμερα τα κρασιά του Συνεταιρισμού βρίσκονται στη διαδικασία «ψησίματος» και αρχές Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Φέτος ακόμη ένα «ατού» για το Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου, είναι η κακή χρονιά (μειωμένες ποσότητες) σε κρασί σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που θα ευνοήσει περαιτέρω την προώθηση του κρασιού της Νέας Αγχιάλου σε ξένες αγορές.

«Οσοι γνωρίζουν τα κρασιά του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου τα ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους και γι’ αυτό σε όποια αγορά έχει πάει έχει καθιερωθεί κιόλας», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής της επιχείρησης κ. Γιώργος Κόκκαλης, προσθέτοντας ότι βάσει της ζήτησης που υπάρχει φέτος, αναμένεται για 4η χρονιά αύξηση των πωλήσεων σε μια δύσκολη περίοδο για της επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς ο κ. Κόκκαλης ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, αναφέρει, πως η ποιότητα των κρασιών είναι το παν και γι’ αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του συνεταιρισμού δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει: « Το καλό κρασί θέλει τέχνη, θέλει υπομονή και γνώσεις. Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού το ξέρουν, και έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παρασκευάζουν εύγεστο κρασί κορυφαίας ποιότητας. Η διαδικασία παρασκευής ελέγχεται από την αρχή έως το τέλος, τα χωράφια, οι αμπελώνες εξετάζονται σχολαστικά και οι παραγωγοί – αμπελουργοί ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του γεωπόνου. Έτσι, και μόνο με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζουν οι άνθρωποι της «Δήμητρας» ότι προσφέρουν στον καταναλωτή ένα άρτιο προϊόν. Και για αυτό το λόγο η ποιότητα του κρασιού και η γεύση παραμένουν σταθερές για χρόνια».

Παράλληλα κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι σε όλους τους οινοποιήσιμους αμπελώνες των παραγωγών – μελών εφαρμόζεται υποχρεωτικά το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, που έχει πιστοποιηθεί με τα πρότυπα AGRO- 2-1 και AGRO 2-2 του Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π – AGRECERT του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ παράλληλα στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο κρασιών του Συνεταιρισμού εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητος κατά το πρότυπο ISO 9001:2000 και σύστημα HACCP κατά ΕΛΟΤ 1416:2000.

Σημαντικά βήματα εξαγωγών

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται σημαντικές κινήσεις εξαγωγών των προϊόντων τους προς αγορές της Αμερικής, της Ρωσίας και της Κίνας. «Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν οι παραπάνω αγορές τα προϊόντα μας, από εκεί και πέρα όταν τα γνωρίσουν θα εκτιμήσουν την ποιότητα και τη γεύση τους. Θεωρώ πως ο Συνεταιρισμός έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει και σε αυτές τις αγορές», καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου