ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβλημα υδροδότησης στα Ανω Λεχώνια

πρόβλημα-υδροδότησης-στα-ανω-λεχώνια-584123

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εδώ και μια εβδομάδα οι κάτοικοι των Ανω Λεχωνίων καθώς έχουν νερό με το σταγονόμετρο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, εξαιτίας μετατόπισης πηγής που υδροδοτούσε την περιοχή.

Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, απευθύνθηκαν στους αρμόδιους του Δήμου Βόλου, και ενημερώθηκαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο σημείο εργολάβος, ο οποίος θα προχωρήσει σε υδρομάστευση πηγής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι βρύσες στα σπίτια των κατοίκων στα Ανω Λεχώνια, εδώ και μια εβδομάδα, να έχουν μόνο κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα νερό και αυτό με λίγη πίεση.

Κάτοικος της περιοχής αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Εδώ και μια εβδομάδα παρατηρείται πολύ σοβαρό πρόβλημα διακοπής της υδροδότησης κάποιες ώρες της ημέρας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Όταν ανοίγουμε τις βρύσες μας δεν ξέρουμε εάν θα τρέξει νερό η όχι. Θέλουμε να μαγειρέψουμε, θέλουμε να κάνουμε μπάνιο, θέλουμε να καθαρίσουμε και ελέγχουμε πρώτα εάν έχουμε νερό διαφορετικά περιμένουμε να έρθει. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους και τώρα περιμένουμε να βρεθεί λύση».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την περιοχή κ. Σωτήρης Χαλκιάς επισημαίνει ότι εξαιτίας μετατόπισης της πηγής που υδροδοτεί την περιοχή παρατηρήθηκαν προβλήματα διακοπής υδροδότησης. Επίσης τόνισε ότι τη Δευτέρα θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα, καθώς εργολάβος θα αναλάβει υδρομάστευση διαφορετικής πηγής».

Τέλος, κάτοικοι των Άνω Λεχωνίων, αναφέρουν ότι είναι απαράδεκτο μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από πηγαία νερά να υδροδοτείται από γεώτρηση. «Στην αρχή οι αρμόδιοι του Δήμου Βόλου μας είχαν πει ότι θα υδροδοτούμαστε από γεώτρηση προσωρινά και βλέπουμε ότι αυτό το «προσωρινά» τείνει να γίνει κανόνας. Δυστυχώς μια περιοχή που έχει πηγαία νερά «ποτίζεται» από γεωτρήσεις», καταλήγουν οι κάτοικοι.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου