ΤΟΠΙΚΑ

Απομακρύνεται το κύμα κακοκαιρίας

απομακρύνεται-το-κύμα-κακοκαιρίας-584110

Ερχονται Αλκυονίδες μέρες από την Πέμπτη στη Μαγνησία

Απομακρύνεται σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις σποραδικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στις κορυφογραμμές του γύρω ορεινού όγκου, για να δώσει τη σκυτάλη στις αλκυονίδες μέρες, που αναμένονται στην περιοχή μας από την Πέμπτη.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε εξάλλου και χθες το πρωί στην Ανάβρα, το Κεραμίδι και από Χάνια μέχρι το Καράβωμα, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς το δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό με τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας.

Τα παραπάνω φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν σε μικρότερο βαθμό και σήμερα Τρίτη στη Μαγνησία, με σποραδικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά, ενώ σταδιακά, το σκηνικό του καιρού διαφοροποιείται από μεθαύριο Τετάρτη, όπως αναφέρει ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η αλλαγή του καιρού θα πλαισιωθεί από σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα είναι εντονότερη από την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τακούδη, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο, φθάνοντας τους 14 με 15 βαθμούς οι μέγιστες τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Η αλλαγή στη διάθεση του καιρού οφείλεται στο γεγονός ότι το ρεύμα μεταβάλλεται σε νότιο – νοτιοανατολικό, ανεβάζοντας τις τιμές του υδραργύρου, που κυμάνθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου