ΤΟΠΙΚΑ

13 κενά καθηγητών

13-κενά-καθηγητών-584025

Στην καταγραφή 13 κενών καθηγητών σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, κυρίως στη νησιωτική Μαγνησία, κατέληξε το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας.

Καθημερινές πολύωρες συνεδριάσεις, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, ανακλήσεις τοποθετήσεων και ξανά νέες τοποθετήσεις, που αναστάτωσαν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή δεκάδων καθηγητών που «γύρισαν» σε πλήθος σχολικών μονάδων και μαζί έφεραν άνω – κάτω τα σχολικά προγράμματα και τη ροή της διδακτέας ύλης, φαίνεται να λαμβάνουν… τέλος.

Το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας μετά από δύο και πλέον μήνες, μάλλον έλυσε το «σταυρόλεξο» της τοποθέτησης καθηγητών και κατάφερε να καταγράψει τα κενά που υφίστανται στις σχολικές αίθουσες και που έχουν ως αποτέλεσμα μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, κυρίως στη νησιωτική περιοχή, να χάνουν πολύτιμες ώρες μαθημάτων.

Σύμφωνα με την κατάσταση που κοινοποιείται αυτές τις ημέρες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγράφονται συνολικά 13 κενά. Για την κάλυψή τους, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζητά την πρόσληψη επτά αναπληρωτών καθηγητών και έξι καθηγητών μειωμένου ωραρίου, προκειμένου τα σχολικά μαθήματα να μπουν σε… τάξη.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφτεί δύο κενά φιλολόγων στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, τέσσερα κενά φυσικών στη χερσαία Μαγνησίας και ένα κενό καθηγητή Οικιακής Οικονομίας. Για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών, ζητείται η πρόσληψη αναπληρωτών.

Εξάλλου απαιτούνται δύο καθηγητές φυσικής μειωμένου ωραρίου για τις σχολικές μονάδες της Σκιάθου και της Σκοπέλου, ενός καθηγητή καλλιτεχνικών για την Αλόννησο και τριών μουσικών για το σύνολο των μονάδων στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Το αίτημα για την πρόσληψη καθηγητών απευθύνεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, προκειμένου να προωθηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και να δρομολογηθεί η πρόσληψη καθηγητών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου