ΤΟΠΙΚΑ

Σε ψυχολόγο για τη συμπεριφορά των παιδιών τους

σε-ψυχολόγο-για-τη-συμπεριφορά-των-παι-584004

Προβληματισμένοι για τη συμπεριφορά των παιδιών τους εμφανίζονται γονείς της Μαγνησίας, που καταφεύγουν στο Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε.), αναζητώντας συμβουλές για το χειρισμό των εφήβων που παρουσιάζουν επιθετικότητα, αδιαφορία ή άλλου είδους προβληματικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με την εξάμηνη απολογιστική έκθεση του ΚεΣυΣΕ για το διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου, από το σύνολο των 570 ραντεβού συμβουλευτικής που έγιναν, το 80% αφορούσαν σε συναντήσεις με ψυχολόγους του Κέντρου, ενώ μόλις 20% σε συναντήσεις με άλλους επιστήμονες, όπως λογοθεραπευτές, νομικούς συμβούλους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Από τα ραντεβού με τις ψυχολόγους, τα περισσότερα αφορούσαν σε γονείς που επισκέφτηκαν το Κέντρο για να συμβουλευτούν τους ειδικούς για θέματα των παιδιών τους. Τη δεύτερη θέση κατέχουν τα αιτήματα σχετικά με το άγχος, τη βία και κακοποίηση γυναικών.

Σημειώνεται ότι το Κε.Συ.Σ.Ε. διανύει το τρίτο εξάμηνο λειτουργίας του και συνολικά έχει πραγματοποιήσει 1.420 συνεδρίες συμβουλευτικής. Επίσης στο πλαίσιο των δράσεών του έχει κάνει ομιλίες σε σχολεία και φορείς, έχει στελεχώσει με επιστημονικό προσωπικό τα ΚΔΑΠ Βελεστίνου και Ριζομύλου, έχει κάνει ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία στο πλαίσιο του μαθήματος «Αγωγής Υγείας», έχει συστήσει ομάδες διαχείρισης άγχους για ενηλίκους και συναισθηματικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ενώ έχει διοργανώσει και μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Δυναμικής Αυτοάμυνας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου