ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά για το πρόγραμμα στέγαση –επανένταξη στο Δήμο Βόλου

αναφορά-για-το-πρόγραμμα-στέγαση-επα-583534

Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσαν την επιστολή των ωφελούμενων του Προγράμματος Στέγαση- Επανένταξη Δήμου Βόλου ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης

Στην επιστολή τους οι ωφελούμενοι του προγράμματος αναφέρουν τα εξής: «Εχει ψηφιστεί η παράταση του Προγράμματος Στέγαση – Επανένταξη, με τροπολογία – προσθήκη 807/59 που κατατέθηκε στην Βουλή στις 13/12/2016 και ώρα 20:40 σε ανάλογο σχέδιο Νόμου.

Δυστυχώς όμως, ενημερωθήκαμε προφορικά ότι ενώ το πρόγραμμα πήρε παράταση μέχρι 31/12/2017 δεν θα ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2016. Δηλαδή από 1/1/2017 δεν θα ισχύουν οι χρηματοδοτήσεις ρεύματος, νερού, κοινοχρήστων, πετρελαίου, σίτισης.

Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα είναι παρά πολύ σοβαρό για τον λόγο ότι όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος Στέγαση – Επανένταξη είμαστε μακροχρόνια άνεργοι ή κάποιοι δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και είναι και απλήρωτοι.

Η παράταση του προγράμματος με τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως ίσχυαν και το 2016 θεωρούμε οτι είναι το λιγότερο που μπορεί να ισχύσει.

Πιστεύουμε στην ολόπλευρη στήριξη σας στο αίτημά μας, αίτημα στοιχειώδους επιβίωσης.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Για τους ωφελούμενους του Προγράμματος του Στέγαση – Επανένταξη του Δήμου Βόλου, κατ’ αλφαβητική σειρά οι εκπρόσωποί τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου