ΤΟΠΙΚΑ

Θετικές εξελίξεις στην ΙΜΑΣ

θετικές-εξελίξεις-στην-ιμασ-851206

Προσωρινά τέλος… στην αγωνία των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ.
Η εταιρία έκανε ένα βήμα πίσω… και απέσυρε προς το παρόν κάθε σκέψη για διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Νίκος Μπουρούς στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση ακόμη να καθησυχάσει τους συναδέλφους του, καθώς κάθε μέρα… που ξεκινά είναι και διαφορετική. Το σωματείο μέσα από τις προτάσεις που έκανε ρίχνει αρκετό νερό στο κρασί του, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Όλα από ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εργοστασίου το επόμενο διάστημα και εάν θα υπάρξουν παραγγελίες για νέες δουλειές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΙΜΑΝΤΑΣ περίμενε μία μεγάλη δουλειά κατασκευής ενός ιμάντα 24 χιλιομέτρων από την Αυστραλία, η οποία ωστόσο μετατέθηκε για τον Αύγουστο.
Η χθεσινή συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων με τους εκπροσώπους της εταιρίας έγινε σε καλό σχετικά κλίμα, παρά το θόρυβο των προηγούμενων ημερών, απόντος βέβαια του Γενικού Διευθυντή κ.Κλάους, που έχει ήδη ενημερωθεί για τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία και θα υπογραφεί, προκειμένου να είναι καλυμμένοι και οι εργαζόμενοι.
Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Μπουρούς εκ μέρους των εργαζομένων κατέθεσε στην εταιρία τις εναλλακτικές προτάσεις για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου και να παγώσουν οποιαδήποτε μέτρα θα είχαν κόστος εις βάρος των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να μην υπάρξουν διαθεσιμότητες και επειδή δεν μπορούν να λειτουργούν ορισμένα τμήματα, η εταιρία έχει δηλώσει αδυναμία να συνεχίσει τις τετραπλοβάρδιες.
Το σωματείο αντιπρότεινε, προκειμένου να μην υπάρξει πλεονάζον προσωπικό, να μεταφερθούν σε άλλα πόστα ορισμένοι εργαζόμενοι, που σύμφωνα με τον κ. Μπουρού δεν θα είναι περισσότεροι από 20… όσες δηλαδή και οι διαθεσιμότητες που αρχικά είχε σκοπό να κάνει η εταιρία.
Παράλληλα αντέτεινε:
1. Εξάντληση των αδειών όλων των εργαζόμενων μέχρι να μείνουν 15 μέρες για καλοκαίρι
2. Να αποχωρήσουν στη συνέχεια οι εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω εργολάβων και οι θέσεις τους ν’ αναπληρωθούν από το μόνιμο προσωπικό. Εκτιμάται ότι θ’ απασχοληθούν περίπου 10 άτομα
3. Ενίσχυση κάποιων θέσεων εργασίας σε λογικά πλαίσια
4. Πρόταση για οικειοθελή αποχώρηση ατόμων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη (120 περίπου), πρόταση που εκτιμάται ότι θα υιοθετήσουν τουλάχιστον 10 άτομα.
Στο εργοστάσιο απασχολούνται 330 άτομα. Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρούς, η εταιρία δεσμεύτηκε για πάγωμα οποιασδήποτε άλλης πρωτοβουλίας που θα αναστάτωνε την εργασιακή ειρήνη, όπως διαθεσιμότητες κι απολύσεις. «Η εταιρία έχει παραγωγή και εκτιμώ ότι μπορεί και να τα καταφέρουμε».
Το ερχόμενο Σάββατο το σωματείο συγκαλεί γενική συνέλευση στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.
Ο πρόεδρος του σωματείου χθες το απόγευμα και μετά τη συνάντηση διατηρούσε συγκρατημένη αισιοδοξία, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι “προς το παρόν αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Για το αύριο δεν ξέρω και δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά”. Ο ίδιος βέβαια εκτίμησε ότι για τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες, οποιαδήποτε βλαπτικά εις βάρος των εργαζομένων μέτρα απομακρύνονται.
Το ερχόμενο Σάββατο το σωματείο συγκαλεί γενική συνέλευση στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου