ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναζήτηση ασφάλειας με φόντο τις δυσανάλογα μικρές συντάξεις

σε-αναζήτηση-ασφάλειας-με-φόντο-τις-δυ-582848

Σε ανοδική πορεία τα συμβόλαια υγείας και συνταξιοδότησης, αλλά και νέα ασφαλιστικά προϊόντα έως και για επίθεση κατοικίδιων…

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν καθημερινά οι Βολιώτες για ασφάλειες ζωής, υγείας και συνταξιοδότησης, απότοκος της μεγάλης ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί σε ένα κλίμα συνεχών αλλαγών σε καίριους τομείς της καθημερινότητας. Πλέον, τα προϊόντα ασφαλιστικής κάλυψης διαφέρουν και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

«Οι πελάτες μας επικεντρώνονται κυρίως σε προγράμματα υγείας και συνταξιοδότησης. Η μεγάλη ανασφάλεια που νιώθουμε όλοι μας, έχουν οδηγήσει αρκετούς συμπολίτες μας στην αναζήτηση επιλογών, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να «ακουμπήσουν» κάπου», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας Διονύσης Παπαοικονόμου, με πολυετή παρουσία στην ελληνική αγορά.

«Και είναι λογικό αυτό -προσθέτει- όταν βλέπουν συγγενικά τους πρόσωπα μετά από πολυετή εργασία, να λαμβάνουν δυσανάλογα μικρές συντάξεις, σε σχέση με τα ποσά που δαπάνησαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ή βομβαρδίζονται καθημερινά από τα ΜΜΕ για αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, που δημιουργούν μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον». Η ανησυχία επιτείνεται και από τις φήμες που κυκλοφορούν ανά περιόδους για αδυναμία καταβολής συντάξεων ή εφάπαξ, με τον κόσμο να αναζητεί μακροπρόθεσμες πηγές εισοδήματος.

Αυτή την περίοδο, μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν τα συμβόλαια υγείας και νοσηλείας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στο πρώτο μισό του 2014, οι Ασφαλίσεις Ζωής παρουσίασαν θετικό πρόσημο σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η αυξητική τάση στην παραγωγή παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους της Ζωής (παραδοσιακά προγράμματα, αποταμιευτικά, επενδυτικά κ.ά.), σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η πορεία των Ασφαλίσεων Ζωής αντικατοπτρίζει την ανάγκη των πολιτών να εξασφαλίσουν τα πιο πολύτιμα αγαθά τους (όπως η ζωή, η υγεία και η σύνταξη) μέσω ενός ασφαλιστικού προγράμματος και αποτελεί σημάδι για την ανοδική συνολική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Οπως σημειώνει ο Διονύσης Παπαοικονόμου, «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ασφάλισης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο ανάπτυξης. Πλέον, ο συνεχής βομβαρδισμός από την τηλεόραση για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία, έχει αναγκάσει πολλούς βολιώτες να προχωράνε σε σύναψη προγραμμάτων υγείας και νοσηλείας, ώστε να εξασφαλίσουν υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες στους ίδιους και στις οικογένειές τους».

Σιγά-σιγά, αναπτύσσονται και προγράμματα αστικής ευθύνης, που καλύπτουν πολλούς τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας και κάνουν την εμφάνισή τους στην τοπική αλλά και πανελλήνια ασφαλιστική αγορά.

«Πλέον, επιχειρήσεις εστίασης, προβαίνουν σε ασφάλειες αστικής ευθύνης, καλύπτοντας πάσης φύσεως ατυχήματα που μπορεί να συμβούν εντός των επιχειρήσεων. Δειλά-δειλά, αρχίζουν και τα προγράμματα ασφαλιστικής κάλυψης σε κατοικίδια, για την περίπτωση που επιτεθούν σε περαστικό, ενώ ολοένα και παρουσιάζονται νέες ανάγκες για ασφαλιστική κάλυψη κεφαλαίων. Ηδη, υπάρχουν Βολιώτες, οι οποίοι έρχονται στο γραφείο μας και ζητάνε επενδυτικά συμβόλαια κεφαλαίου, για διατήρηση και αύξηση κεφαλαίων τους, ενώ κάποιοι άλλοι ζητάνε προστασία κάλυψης νομίσματος. Αυτά είναι νέα ασφαλιστικά προϊόντα και τα έχει δημιουργήσει η ανάγκη που έχει αναπτυχθεί από τη ρητορική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για Grexit», σημειώνει ο κ. Παπαοικονόμου.

Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ενώ παρουσιάζονται διαρκώς νέες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης νέων στελεχών, από τη στιγμή που η ζήτηση βαίνει συνεχώς αυξανόμενη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου