ΤΟΠΙΚΑ

Επίδειξη της χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου

επίδειξη-της-χρήσης-αυτόματου-εξωτερ-582763

Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν καθημερινά τη θλιβερή διαπίστωση ότι μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου παγκοσμίως είναι η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον.

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου αντιλαμβανόμενο την αυξημένη ανάγκη γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών, αφού ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης τέτοια που να χρειαστεί ο ίδιος βοήθεια ή να την παρέχει σε ένα συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει, κατέβαλε συστηματικές προσπάθειες για την απόκτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Ύστερα από κρούσεις σε διαφορετικούς φορείς, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ήταν εκείνο το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του 1ου Γυμνασίου Βόλου καλύπτοντας εξολοκλήρου το κόστος αγοράς Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην κατοχή του σχολείου και πρόκειται να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων του Παγκύπριου Διδακτηρίου ώστε να είναι διαθέσιμος σε όλες τις εγγύς σχολικές μονάδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης.

Προκειμένου να γνωστοποιηθεί και να ενισχυθεί η ορθή χρήση και η βέλτιστη αξιοποίηση του απινιδωτή σε περίπτωση ανάγκης, το 1ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση με προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Χαράλαμπο Παρίση, Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου (ΓΣΝ) Λάρισας, ο οποίος θα προβεί σε επίδειξη της διαδικασίας καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε συνδυασμό με την αποτελεσματική χρήση του απινιδωτή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/05/2021 και ώρα 11.00 πμ -12.30 μμ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου (Παγκύπριο Διδακτήριο) με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του ιού SARS CoV-2.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι Διευθυντές/ντριες και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών των όμορων στο Παγκύπριο Διδακτήριο σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων) θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση και θα επιμορφωθούν στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον Στρατιωτικό Ιατρό του 404 ΓΣΝ κ. Χ. Παρίση, ώστε να είναι σε θέση να τον αξιοποιήσουν κατάλληλα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου