ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μπλόκο για τους οίκους ανοχής

νέο-μπλόκο-για-τους-οίκους-ανοχής-582309

Τη δυσφορία της Δημοτικής Αρχής Βόλου έχει προκαλέσει η ακύρωση για δεύτερη φορά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία προτείνονταν η επαναχωροθέτηση των οίκων ανοχής στα διοικητικά όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου και η απομάκρυνσή τους από το κέντρο της πόλης.

Στο Δήμο Βόλου δεν κρύβουν την έκπληξή τους, κυρίως για το σκεπτικό το οποίο επικαλείται η απορριπτική απόφαση της Γ.Γ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς σ΄ αυτή υποστηρίζεται ότι από τους υπεύθυνους του Δήμου δεν αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου ολόκληρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μόνον απόσπασμα της απόφασης. Η απόφαση είναι πρωτοφανής, είπε χθες βράδυ μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος, που εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει εξαντληθεί σε μία σειρά από συναντήσεις, επαφές, συσκέψεις και συνεδριάσεις, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς, εκτός των άλλων, ο Δήμος είναι εκτεθειμένος απέναντι στο νόμο, αφού η λειτουργία των οίκων ανοχής, έτσι όπως αυτοί λειτουργούν σήμερα στο κέντρο του Βόλου αντιβαίνει στις κείμενες διατάξεις. Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Βόλου, ο οποίος πρόσθεσε, ότι στην εποχή του Διαδικτύου και της δημοσιοποίησης όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αδιανόητο να θεωρείται ότι δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς η κοινή γνώμη με τη μη ανάρτηση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Θα’θελα να ξέρω, κατέληξε διερωτώμενος ο κ. Μόσχος, ποιοι και για ποιους λόγους, δεν θέλουν να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία έχει δοθεί τόση δημοσιότητα;

Εκ νέου στο Δ.Σ Βόλου

Η δεύτερη απορριπτική απόφαση από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας έγινε γνωστή μόλις χθες, καθώς ο κ. Μόσχος επανεισάγει στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου την έγκριση της γνωμοδοτικής απόφασης που πήρε για το θέμα της χωροθέτησης των οίκων ανοχής στον ενιαίο Δήμο Βόλου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον περασμένο Ιούλιο

Ειδικότερα η απόφαση της ΕΠΖ προς το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

«Εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της κατανομής των αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, με βάση τα κριτήρια το Ν. 2734/1999 (αρ. 3 παρ.3) καθώς και τα ευρύτερα χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια:

1. Δημοτική ενότητα Βόλου:(6)

Δημοτική ενότητα Ν.Ιωνίας:(2)

Δημοτική ενότητα Ιωλκού: –

Δημοτική ενότητα Αισωνίας: –

Δημοτική ενότητα Ν.Αγχιάλου:(1)

Δημοτική ενότητα Αγριάς:(1)

Δημοτική ενότητα Αρτέμιδας:(1)

Δημοτική ενότητα Πορταριάς: –

Δημοτική κοινότητα Μακρυνίτσης:

2. Να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση και χρήση οικημάτων εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, είτε ορίων οικισμών προ του 1923, είτε ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, στα οποία επιτρέπεται η χρήση κατοικία.

3. Να επιτρέπεται η εγκατάσταση και χρήση οικημάτων εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων και σε περιοχές εντός Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.), οιασδήποτε κατηγορίας.

4. Να μην επιτρέπεται η έκδοση αδειών εγκατάστασης και χρήσης παρόμοιων οικημάτων σε οικοδομές ή κτίρια, τα οποία έχουν πρόσοψη (είσοδο) στην Περιφερειακή Οδό, στην Εθνική Οδό Βόλου – Λαρίσης, στην Εθνική Οδό Βόλου – Αθηνών, στην Εθνική Οδό Βόλου – Μηλεών και στην Εθνική Οδό Βόλου – Χανίων.

5. Για τις ήδη υφιστάμενες νομίμως σε ισχύ άδειες και για την ανανέωση της ισχύος τους, προτείνεται συνολικό μεταβατικό χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, μετά το πέρας του οποίου όλα ανεξαιρέτως τα οικήματα εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων (υφιστάμενα ή νέα) πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ορίζονται από τις παραγράφους 1. και 2. του παρόντος και να ανταποκρίνονται στο νέο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας κατά την παρούσα και κατά τις λοιπές προϋποθέσεις του σχετικού νόμου, αλλιώς θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις κάθε φύσεως. Κατά το ως άνω μεταβατικό διάστημα των οκτώ (8) μηνών οι εν ισχύ άδειες ή και οι στο μεταξύ ανανεούμενες (για το διάστημα αυτό) θα ανταποκρίνονται στο μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς ουσιαστικών και λοιπών προϋποθέσεων».

ANT. TΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου