ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου

ερωτηματικά-για-τις-συνθήκες-θανάτου-851206

Ηταν η τελευταία φορά που βρέθηκε μαζί με τους φίλους του, η τελευταία φορά που πρόλαβε να διασκεδάσει μαζί τους.
Τα ανέμελα γέλια παρέας νεαρών το περασμένο σαββατόβραδο σταμάτησαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Στο σημείο της σφοδρότατης σύγκρουσης του αυτοκινήτου που οδηγούσε 19χρονος φοιτητής, χάνοντας ακαριαία τη ζωή του. Λίγα μόλις μέτρα μετά από το κλαμπ, ελάχιστα λεπτά αφότου αποχαιρέτισε την παρέα του.

Και εκείνοι, όπως η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί, τον αποχαιρέτησαν χθες συντετριμμένοι, σε κλίμα ανείπωτου θρήνου, για τελευταία φορά.
Ο 19χρονος Βαλάντης Γιαγλής «έφυγε» πολύ νωρίς από τη ζωή, θύμα τροχαίου δυστυχήματος.
Πρωτοετής φοιτητής στην Αθήνα ο 19χρονος είχε έρθει σύμφωνα με πληροφορίες για διήμερο στην πόλη του.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βγήκε με την παρέα του σε κλαμπ στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων, όταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα είπε στους φίλους του ότι δεν αισθανόταν καλά και έφυγε, πιθανότατα με προορισμό το πατρικό του σπίτι, στην οδό Κορυτσάς, στη Ν. Ιωνία.
Μπήκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο οδηγούσε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης σύμφωνα με την προανάκριση της Τροχαίας. Λίγο αργότερα, ενώ κινούνταν στην οδό Κολοκοτρώνη, μπροστά από το πρώην εργοστάσιο της Οινοπνευματικής το αυτοκίνητο εξετράπη αριστερά της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε μαντρότοιχο.
Η εικόνα του γκρεμισμένου τοίχου και τα σκορπισμένα σε όλο το χώρο τσιμεντόλιθα μαρτυρούσαν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Για το άτυχο παλικάρι, το οποίο δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, τα τραύματα που υπέστη στάθηκαν μοιραία για τη ζωή του. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός. «Σοβαρές κακώσεις στη θωρακική και κοιλιακή χώρα» ανέγραφε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.
Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου που συνεχίζει την προανάκριση, απέδωσε την αιτία του δυστυχήματος σε έλλειψη οφειλόμενης προσοχής από τον οδηγό του οχήματος.
Ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου Γ. Καραϊσκος δήλωνε χθες ότι ο 19χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ χαρακτήρισε ως λάθος το γεγονός ότι στο νεαρό παραχωρήθηκε το όχημα, χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Τα στοιχεία της προανάκρισης δείχνουν ότι ο οδηγός είχε αναπτύξει στο όχημα μεγάλη ταχύτητα.
Με αφορμή τον πρόωρο και άδικο θάνατο του 19χρονου ο διοικητής της Τροχαίας ανέφερε ότι η μέθη αποτελεί τη βασική αιτία, σε ποσοστό 90%, πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Την εβδομάδα που πέρασε συνεργεία της Τροχαίας έλεγξαν για μέθη 410 οδηγούς και βεβαίωσαν 17 παραβάσεις. Για ταχύτητα βεβαιώθηκαν 209 παραβάσεις και άλλες 41 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Έλεγχος έγινε σε 520 οδηγούς δικύκλων και βεβαιώθηκαν 84 παραβάσεις, οι περισσότερες για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μη χρήση προστατευτικού κράνους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου