ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν μέτρα – αντιστάθμισμα οι επιχειρήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού

ζητούν-μέτρα-αντιστάθμισμα-οι-επιχε-581523

Ενημερωτική ημερίδα για τις αλλαγές στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία

Η προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό σε συνδυασμό με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αποκαθιστούν την ανταγωνιστικότητα και δεν θα επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, είναι μονόδρομος σύμφωνα με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Αυτό τόνισε το μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Εμμανουήλ Ευσταθίου στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι φοροτεχνικοί για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ζητάμε να υπάρξουν πολιτικές αποκατάστασης των ανταγωνιστικών όρων λειτουργίας της οικονομίας, να αναληφθούν δράσεις και πρωτοβουλίες προσέλκυσης επενδύσεων. Είναι οι μοναδικές προϋποθέσεις για να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να υποστηριχθούν αξιοπρεπείς αμοιβές και εισοδήματα.

Κάθε άλλη πολιτική και νομοθετικές πρωτοβουλίες που επιβαρύνουν τόσο το κόστος εργασίας όσο και το εισόδημα των εργαζομένων, λειτουργεί με αντίθετα αποτελέσματα. Το έχουμε διαπιστώσει περίτρανα όλοι μας», συνέχισε ο κ. Ευσταθίου, σημειώνοντας ότι τα νέα νομοθετήματα υιοθετήθηκαν με βιασύνη και υπό πίεση.

«Νομοθετήθηκαν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας αλλά και οι συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται από την καθημερινή πρακτική, με αποτέλεσμα να φορτώνουν τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους με πιεστικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, να επιβαρύνουν με πρόσθετα κόστη υποστήριξης της όλης γραφειοκρατίας και να αφαιρούν από τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ευελιξίας στον τρόπο οργάνωσης της εργασίας» συνέχισε ο ίδιος.

Επαναδιατύπωσε επίσης το αίτημα για μείωση του έμμεσου μισθολογικού κόστους και τον περιορισμό της υπερφορολόγησης, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν «να ανταποκριθούν στις διεθνείς ανταγωνιστικές πιέσεις, όσο και των εργαζομένων, καθώς θα συμβάλλουν άμεσα στην βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους», όπως είπε.

Σημειώνεται πως η ενημέρωση στην ημερίδα επικεντρώθηκε στην εργατική -ασφαλιστική νομοθεσία και στη εφαρμογή της στη μισθοδοσία. Συνδιοργανώθηκε από την EpsilonNet και τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, με εισηγητή τον εξειδικευμένο σύμβουλο εργασιακών θεμάτων και εμπορικό διευθυντή της EpsilonNet, Βασίλη Πρασσά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου